(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Moje letošní perníčkaření - mandlové, vitrážové a klasické
Potřebné ingredience
Jedna dávka je půl kg hl.mouky, lžička jedlé sody, 20 dkg cukru moučka, 1,5 dcl medu, 10 dkg Hery, 2 vejce, koření
Postup přípravy
Mouku smícháme se sodou a kořením - já dávám kupované perníkové asi půl pytlíku, ale ještě k tomu utluču zvlášť pár hřebíčků, jeden badyán, trošku koriandru a šafránu, pár kuliček nového koření. Není to nutné, ale perník má s čerstvě utlučeným kořením pronikavější vůni. Zvlášť rozehřejeme tuk, do něj přídáme med, mícháme, až je hmota pěkně tekutá, pak do směsi přidáme vejce a cukr. Po promíchání přisypeme mouku se sodou a kořením. Vypracujeme vláčné těsto, pokud bude hodně lepit, přidejte trochu mouky. Nechám aspoň den v chladu odležet, někdy i 14 dní, než se k němu dostanu:-)
Tento recept je super, krásně se s ním pracuje, při vyvalování trošku lepí, podsypávám moukou.
Perníky jsou k jídlu ještě několik měsíců po upečení, pokud se správně skladují.
Tento recept je super, krásně se s ním pracuje, při vyvalování trošku lepí, podsypávám moukou.
Perníky jsou k jídlu ještě několik měsíců po upečení, pokud se správně skladují.
Zkusila jsem i krajinkové, ale nic moc, pokorně se vrátím k perníčkům klasickým
A nakonec dvě chaloupky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
14. 10. 2013, 15:54
slečna
(upraveno)
14. 10. 2013, 15:08
Sáďa
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:13
Oli, nádhera. Jsem zvědavá, jestli se mi podaří ty moje perníky nazdobit....
Init
(upraveno)
16. 12. 2008, 9:42
@Sáďa
Díky, to víš že jo Kdyžtak ti nějaký přihodím
borufkajana
(upraveno)
8. 12. 2008, 17:50
Moc, moc moc Šikulka jinak nemám slov.....
Init
(upraveno)
9. 12. 2008, 7:15
@borufkajana
Díky Jani
Handulinka
(upraveno)
8. 12. 2008, 16:54
úžasné
Init
(upraveno)
9. 12. 2008, 7:15
@Handulinka
Děkuji