(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Rajský guláš na pivě
Potřebné ingredience
Cibule,
Vepřové maso - já dělám z kila (kdo má co rád, já dávám kejtku :-) i když to zrovna maso na guláš není :-) ),
Sladká paprika - tak 3-4 malý lžičky,
Rajský protlak,
Černý pivo 250ml,
Masox 2kostky,
Voda podle potřeby,
Chleba,
Olej.
Postup přípravy
Masíčko s cibulkou nakrájíme a dáme zároveň restovat na olej (nesolíme!!!).
Až se masíčko zatáhne přidáme sladkou papriku, jen promícháme s masem a přidáme 1 rajskej protlak a 250ml černýho piva (zbytek vypijeme :-) ). Promícháme a přidáme masox (píši 2 kostky, ale je to pak dost silný, takže zkuste prvně 1 a pomalu přídávejte podle vlastní chuti), prohřejte, přilijte vodu a duste dokud masíčko nebude úplně měkké, podle potřeby přidávejte vodu, záleží kolik máte rádi omáčky.
Těsně před koncem zahustěte chlebem, buď jej nastrouhejte, já ho nadrobila, ale hlavně na jemno.
Povařte chlebíčkem až se zahustí a můžete jíst. Bohužel jsem nenafotila výsledek na talíři, snad zítra :-)
Až se masíčko zatáhne přidáme sladkou papriku, jen promícháme s masem a přidáme 1 rajskej protlak a 250ml černýho piva (zbytek vypijeme :-) ). Promícháme a přidáme masox (píši 2 kostky, ale je to pak dost silný, takže zkuste prvně 1 a pomalu přídávejte podle vlastní chuti), prohřejte, přilijte vodu a duste dokud masíčko nebude úplně měkké, podle potřeby přidávejte vodu, záleží kolik máte rádi omáčky.
Těsně před koncem zahustěte chlebem, buď jej nastrouhejte, já ho nadrobila, ale hlavně na jemno.
Povařte chlebíčkem až se zahustí a můžete jíst. Bohužel jsem nenafotila výsledek na talíři, snad zítra :-)
Msíčko s cibulkou dáme zároveň restovat
Až se maso zatáhne, přidáme sladkou papriku
Přidáme rajskej protlak
Promícháme a přilijeme 250ml černého piva
Dál přidáme masox a vodu
Podusíme
A přidáme rozdrolený chleba (k tomuhle množství jsem nakonec přidávala ještě skoro jednou tolik)
Chleba prohřejeme ať zahustí a hotovóóó :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitule64
(upraveno)
13. 6. 2007, 6:32
No teeeeeda, to je ale žrádlo!!! Ještě teď ráno se oblizuje! Mooooooooc dobrý a skoro bez práce, skoro jsem si ho nemusela všímat, jen občas jsem dolila trošku vody a nakonec jsem zahustila jíškama Knorr. Děkuji za super receptík! Koukněte ke mě do albíčka, je tam .
Tominka
(upraveno)
8. 7. 2007, 18:10
@Jitule64
Vy jste mi úplně spravila náladu
Jitule64
(upraveno)
12. 6. 2007, 11:23
Jdu na něj!
mamka001
(upraveno)
6. 4. 2007, 15:16
super receptík, moc nám chutnalo,hlavně manželovi a bráchovi,který byl u nás .. příště dělám znovu.. díky za recept Jarka
Tominka
(upraveno)
11. 6. 2007, 0:24
@mamka001
Jééé, to jsem ráda, děkujůůů
bubík4
(upraveno)
11. 2. 2007, 19:26
Tominka
(upraveno)
12. 2. 2007, 13:22
@bubík4
Děkuji