Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Moje pražská vepřová pečeně

0.0
Moje pražská vepřová pečeně

Potřebné ingredience

Asi 3/4 kg vepřové kýty či plecka, může být i více...;) * česnek, * kmín, * pepř, * dvě cibule, * 3 až 5 vajec uvařených na tvrdo, * asi 20 dkg měkkého salámu, * hladká mouka nazahuštění, * sádlo nebo olej, * můžeme přidat masox

Postup přípravy

Maso osolíme a okořeníme, dáme péci do trouby, nebo kdo má hrnce vhodné na pečení na sporáku může opéci v něm. Já peču na sporáku na sucho,bez tuku. Když je maso zvenku opečené, tak ho vyjmeme. Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli do světle hněda a přidáme maso. Podlijeme, přidáme masox, česnek (používám granulovaný), kmín a vaříme do měkka. Mezi tím si uvaříme a nakrájíme vejce, připravíme salám - buď nastrouháme nebo nakrájíme. Vyjmeme měkké masíčko, do hrnce přidáme salám a vejce a necháme povařit. Zahustíme hladkou moukou,kterou jsme si rozkvrdlali ve studené vodě a povaříme asi 10 minut za občasného míchání. Nakrájené masínko vložíme do omáčky a ještě chvilku prohřejeme.
Jako příloha je moc dobrá rýže, ale můžete použít jako přílohu houskové knedlíky.
Přeji dobrou chuť...

ingredience bez masa... :D

opečené masínko

ještě jednou opečené masínko

smažení cibule

vrácení masa na cibulku

Podlijeme maso a vaříme do měkka

uvařené masínko

přidáme salámek a vejce

zahustíme

Nakrájíme masíčko

Maso zpět v omáčce

Hotová omáčka

A už jen dobrou chuť

nebo ještě takhle.. ;)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lucianda 30. 10. 2008, 20:23
Dobrý večer (hello), dnes jsem dělala receptík podle Vás, přítel si ho i sám našel a vybral (clamp). Byl vynikající, dlouho jsme takovou super omáčku nebaštili (jidlo). Jen ještě přítele napadlo, ře by tam přidal nakrájené kyselé okurky, a tak jsme měli hned k večeři zase jinou omáčku... (Y) Děkujeme za opravdu vynikající návod, Lucka (Y) (clamp) (hello)
Jaruš53 21. 5. 2007, 21:36
Ivonko, Váš receptík je přímo úžasný. |:o) |:o)Moc nám chutnalo a už jukám na ty Vaše bramborové placičky - budou k večeři supr. Děkuji Jarka (clamp) (clamp) (clamp) :-) :-)
Verca 78 30. 4. 2007, 22:11
Moc dobrý papání,pochutnali jsme si a hlavně nic složitého,takže i pro méně nadané kuchařinky jako jsem já :-).Díky za receptík,už k Vám koukám po dalších. (clamp)Veronika.
pampeliska10 18. 4. 2007, 19:53
Ahoj Ivono,dnes jsem dělala tvůj recept na Pražskou vepřovou pečeni,Je mi 58let a chci taky manžílkovi vařit něco jiného a tak si vybírám,ccco budu vařit další den Je to fakt moc dobré Moc děkuji za receptík Díky .Ahoj jitka Hrdličková-trutnov (Y) :-) (wash)
tajemno 01-005505 22. 4. 2007, 23:47
@pampeliska10 Dobrý večer Jituško, (F) jsem moc ráda, že chutnalo... (L) Přece jen za 20 let se člověk hodně naučí ... ;-) :-$ Dejte vědět až zase budete zkoušet, některý z mých receptů a bude chutnat... (PL) Ivona (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie