(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
BAILEY´S
Potřebné ingredience
1/2 l mléka ,1 mandlový pudink, 1/2 l rumu, 2 slazená mléka - salka, 1 mandlová trest
Postup přípravy
Salka vaříme 2 hodiny ve vodě (v plechovce) a necháme úplně vychladnout, pak otevřeme! Mandlový pudink uvaříme v 1/2 l mléka (nesladíme). Uvařený pudink necháme vychladit, vychlazené dáme do mixéru, přidáme rum a mandlovou trest a vše smícháme dohromady. Naléváme do uzavíratelných lahví. Z jedné dávky vyrobíme cca 1,5 l nápoje. Může se ihned konzumovat, ovšem nejlepší je tak po 3 týdnech.(Trochu jsem ten recept upravila - vypustila jsem pudink a trest, ale přidala jsem 1 dcl mandlového amareta. Pak stačí přes noc vychladit a druhý den podávat s kostkou ledu. Než jsem se otočila bylo po Baileys. Na příští oslavu se žádá dvojitá dávka:-) )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé