(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
OLIŠ PRST
Potřebné ingredience
10 vajec, 150 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa, 1 pr.do peč., 0,5 l mléka, 250 g másla, 1 vanil. cukr, 200 g cukru krupice, 4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Korpus: 5 žloutků, 150 g moučkového cukru promícháme, přidáme 5 lžic studené vody,100 g hl. mouky, 1 lžíci kakaa, 1 pr.do pečiva a nakonec vmícháme sníh z 5 bílků ( nešlehat ! pouze zamíchat )
Těsto vylejeme na plech a při teplotě 180 stupňů pečeme.
Nádivka: z 0,5 l mléka, 4 lžic hl. mouky, 5 žloutků uvaříme kaši a do vychladlé zamícháme 250 g másla, 200 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr, který jsme předtím vyšlehali.
Nádivku dáme na upečenou buchtu a navrch pak dáme sníh z 5 bílků.
Sníh: 5 bílků, 200 g cukru krupice a vše ušleháme nad parou
Na hotovou buchtu nastrouháme čokoládu nebo posypeme grankem a dáme vychladnout do lednice. Já dala všude tak o 50 g cukru méně, neboť buchta je velmi sladká, ovšem do sněhu dejte udané množství,
aby dobře držel. Na pohled to vypadá velmi náročně, ale není to tak hrozné. A až ochutnáte budete velmi překvapené.
Těsto vylejeme na plech a při teplotě 180 stupňů pečeme.
Nádivka: z 0,5 l mléka, 4 lžic hl. mouky, 5 žloutků uvaříme kaši a do vychladlé zamícháme 250 g másla, 200 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr, který jsme předtím vyšlehali.
Nádivku dáme na upečenou buchtu a navrch pak dáme sníh z 5 bílků.
Sníh: 5 bílků, 200 g cukru krupice a vše ušleháme nad parou
Na hotovou buchtu nastrouháme čokoládu nebo posypeme grankem a dáme vychladnout do lednice. Já dala všude tak o 50 g cukru méně, neboť buchta je velmi sladká, ovšem do sněhu dejte udané množství,
aby dobře držel. Na pohled to vypadá velmi náročně, ale není to tak hrozné. A až ochutnáte budete velmi překvapené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé