(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
"Ajer koňak" jak se říká u nás (Vaječný koňak)
Potřebné ingredience
1 salko, 2 tatra mléka, 4-5 žloutků (záleží jak máte malé vajíčka), na každý žloutek 1 vanilkový cukr, tudiž 4-5van.cukru, rum
Postup přípravy
Nejlépe ponorným mizérem nebo jiným elek.zařízením, aby se vajíčko a van.cukr dobře rozmíchal a vše promíchalo v báječný likér.
Začínáme žloutkem a vanil.cukrem, potom přilíváme salko, tatra mléko . Vydržíme aspoň 2-3minutky šlehat abychom měli jistotu. Nakonec na tohle množství cca 0,5l rumu. Ale Vše samozřejmě podle Vaši chuti. Pokud chcete i pro děti, tak bez rumu. Já letos trošku přelila rumu, tak je ho hodně a je řidčí. Ale takové optimální množství je cca 0,5l.
Začínáme žloutkem a vanil.cukrem, potom přilíváme salko, tatra mléko . Vydržíme aspoň 2-3minutky šlehat abychom měli jistotu. Nakonec na tohle množství cca 0,5l rumu. Ale Vše samozřejmě podle Vaši chuti. Pokud chcete i pro děti, tak bez rumu. Já letos trošku přelila rumu, tak je ho hodně a je řidčí. Ale takové optimální množství je cca 0,5l.
...........
.......
již přidáno salko i tatra
rum
přelijeme a uchováme v ledničce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
11. 11. 2015, 18:31
asi zkusím
Dermajetics
(upraveno)
14. 11. 2015, 20:01
@lidare
Napište jak se povedlo
LucOss
(upraveno)
15. 12. 2008, 20:22
Milá Blani, moc chválíme s manžou vaječňáček. Je moc povedený , polovina už zmizla a to nejsou zdaleka vánoce. Takže bude druhé kolo Jsi . Děkujeme s Ellinkou za přání
LucOss
(upraveno)
13. 12. 2008, 21:40
Právě jsme vyzkoušeli, manžel šlehal a dochucoval, nedávali jsme tedy celý půl litr rumu o trošku míň, ale je skvěléééééj
Dermajetics
(upraveno)
13. 12. 2008, 22:17
@LucOss
Luci tak to jsem ráda, že se povedl A určitě budeš dělat brzo novou dávku jak budete s manžílkem ucucávat Jinak přeji Všechno nejlepší k svátku a pusinku Elince
Illen
(upraveno)
5. 12. 2008, 20:15
Blani, pokud chcete vyzkoušet vaječný koňak šlehaný v horké vodní lázni, podívejte se prosím do mých receptů. Dříve jsem dělala vaječný koňak jen šlehaný ve šlehači, ale jednou jsem u přítelkyně Aničky ochutnala právě tepelně upravený, který má výhodu, že je krémovité konzistence. Od té doby už jiný nedělám. Největším konzumentem je manžel, který se obslouží i sám a sólo. Dcera to moc dobře ví a tak se stává, že tatínkovi s radostí koňak udělá. Možná někdy vyzkoušíte. Mějte se moc hezky. Krásné Vánoce Vaší rodince přeje Ilona
Dermajetics
(upraveno)
5. 12. 2008, 20:57
@Illen
Ilonku děkuji, už jsem jukla a uložila, určitě vyzkouším Já vaječňák taky miluju, takže si klidně taky naliju sama a srkám