(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
LANGOŠE
Potřebné ingredience
50dkg hladké mouky,4 dcl mléka,2 dkg kvasnic =( já nedělám kvásek,ale dávám sušené droždí,je to rychlejší a pohodlnější,mám s tím dobré zkušenosti)sůl Všechny přísady by měly mít pokojovou teplotu,aby těsto dobře vykynulo:))Kečup,tatarka,sýr,česnek,olej na smažení...
Postup přípravy
Kdo chce dělat kvásek udělá kvásek,ale ne z celého mléka,já si nachystám mouku do toho dám sušené kvasnice 1/2 sáčku - smíchám,přidám mléko a sůl...vypracuji těsto a necháme kynout 1/2 hodiny na teplejší místo,zakryté utěrkou.Potom uděláme 6 bochánků a ty dáme kynout ještě na 1/4 hodinku pod utěrku.Potom je usmažím ve friťáku nebo na pánvi...je potřeba více oleje.Po usmažení odkládám na ubrousek,aby se vsákl přebytečný olej...a pak potíráme česnekem,kečupem,tatarkou a posypeme sýrem.Můžete jíst i na sladko...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé