(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Potřebné ingredience
4 l vody,
1 l 8% octa,
300g pískového cukru,
150g soli,
50 tabletek sacharinu.
Do sklenice na rohy:
1 lžička oleje,
3 zrnka černého pepře,
1 zrnko nového koření,
kousek bobkového listu,
1/3 lžičky hořčičného semínka
Postup přípravy
Vodu + ocet + cukr + sůl svařit
Přihodit sacharin - pozor, zašumí to!
Stáhnout z ohně, promíchat.
Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít nálevem.
Může se přihodit 1 kulatá feferonka, ale kvůli řízu není nutné.
Sterilovat 30 minut při 85°C. Zavařuji v eletrické troubě !!!
Tyto rohy jsou jemně ostré.
Na 7 sklenic stačí polovina dávky nálevu.
A kdo je ochutná poprvé, okamžitě běží potom do obchodu, kde si koupí sklenici, otevře, ochutná, následně (prý) vylije do záchodu, aby se zařadil do fronty čekatelů na né moji babičky se musím přiznat originál :-)))
Přihodit sacharin - pozor, zašumí to!
Stáhnout z ohně, promíchat.
Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít nálevem.
Může se přihodit 1 kulatá feferonka, ale kvůli řízu není nutné.
Sterilovat 30 minut při 85°C. Zavařuji v eletrické troubě !!!
Tyto rohy jsou jemně ostré.
Na 7 sklenic stačí polovina dávky nálevu.
A kdo je ochutná poprvé, okamžitě běží potom do obchodu, kde si koupí sklenici, otevře, ochutná, následně (prý) vylije do záchodu, aby se zařadil do fronty čekatelů na né moji babičky se musím přiznat originál :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

hrdlickovak
(upraveno)
21. 8. 2016, 21:40
To vypadá fakticky dobře, hned zítra jdu do toho a vyzkouším

nahlásit

Romca77
(upraveno)
12. 9. 2014, 9:11
Prosím dávají se tam ty rohy i se stonkami? Díky.
nahlásit

Jitule64
(upraveno)
19. 9. 2014, 17:45
@Romca77
Ano.
Teda pokud myslíte šťopky.

nahlásit
Ivca235
(upraveno)
1. 9. 2014, 22:09




nahlásit

johnynka
(upraveno)
12. 6. 2014, 18:40
vyzkouším

nahlásit

ondraha
(upraveno)
10. 9. 2013, 9:06
Díky za inspiraci , vyzkouším!!
Někde jsem četla že je dobré rohy před zavařením spařit na minutku ve vroucí vodě, že ztratí trochu pálivost. Nemáte s tím zkušenost? Budu zavařovat poprvé. Katka H.


nahlásit

aknalb6677
(upraveno)
30. 8. 2013, 14:04

nahlásit

marz
(upraveno)
20. 9. 2010, 15:19
dělám už druhou dávku
dík za recept




nahlásit

eldik
(upraveno)
26. 7. 2010, 12:27
Děkuji za super receptík... Právě jsem je dozavařila...

nahlásit