Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Medové trubičky

0.0
Medové trubičky

Potřebné ingredience

250 g hl. mouky,
100 g m. cukru,
100 g medu (4 lžíce),
2-3 lžíce mléka,
2 žloutky
KRÉM: máslo, cukr, rum

Postup přípravy

Vše smícháme, necháme odležet v lednici. Pak vyválíme těsto, vykrajujeme stejná KOLEČKA, pečeme při 140-145°C. Po upečení otevřeme troubu, plech necháme uvnitř a POZOR - ještě v té teplé troubě kolečko po kolečku natáčíme na rukojeť vařečky, aby vznikla trubička. Jakmile kolečka vychladnou, už nejdou natáčet a lámou se, proto je lepší péct vždycky jen jeden plech (možná že to jde i jinak - já to dělám takhle :-)))). Trubičky necháme odležet, pak plníme a namáčíme v čokoládě.
POZN.: Když válíme těsto, pomoučníme trochu hl. moukou vál, těsto se lepí. Při natáčení hotových koleček na vařečku - přitiskneme konce malinko přes sebe, aby se trubička spojila. Plníme krémem tak 14 dní před vánocemi, aby trubičky stačily změknout :-))) (v čokoládě namáčeím půlku trubičky).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tomtyna 13. 12. 2008, 22:46
Lucko ja jsem je taky dělala medové trubičky dělám je na kovové trubičky a je to lepší a neni to tak pracne jako natačeni na vařečku a mělala jsem je za necelou hodinu upečene šetři to čas a popalene ruce http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=33039 (hello) (hello) (hello) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (F)
jome 3. 12. 2008, 22:39
Mám podobný recept vykrojená kolečka natáčím na tenké trubičky a potom peču .
Grapy 3. 12. 2008, 22:45
@jome Tak to je určitě lepší, já si každý rok říkám, že si něco na ty trubičky pořídím a nakonec to stejně natáčim na tu vařečku a pak si chladim prstíky ;-)
jome 4. 12. 2008, 15:19
@Grapy Hlavně to jde rychle a opatrně sundávat

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie