Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Švédské vánoční perníčky Pepparkakor - recept pro milovníky IKEA

0.0
Švédské vánoční perníčky Pepparkakor - recept pro milovníky IKEA

Potřebné ingredience

3dl medu,
4dl cukru,
350g másla,
3dl šlehačky,
1,5kg hladké mouky,
1 prášek do pečiva,
1,5 polévkové lžíce zázvoru,
1,5 polévkové lžíce skořice,
1 polévkovovou lžíci mletého hřebíčku.

Postup přípravy

Med, cukr, koření a máslo dobře promíchejte, postupně přidávejte šlehačku. Přidejte tři čtvrtě množství mouky s práškem do pečiva a vypracujte těsto. Přikryjte je utěrkou a nechte přes noc odpočinout. Druhý den přidejte zbytek mouky, vypracujte tuhé těsto a tence je vyválejte. Vykrájejte a pečte při teplotě 175 - 200st. Celsia. Perníčky nechyte vychladnout na plechu a ozdobte cukrovou polevou.

Tak jsem se dnes vrhla na pečení a zde je výsledek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marfanov 17. 11. 2009, 22:12
právě jsem dopekla - dělala jsem třetinovou dávku, místo medu dala světlý kukuřičný sirup a přidala pomerančovou kůru - a jsou úžasné!! tu zvláštní chuť bych řekla že dělá to velké množství hřebíčku - do normálních perníčků se dává jen špetka nebo spíš místo něj badyán. díky moc za recepis :-) (radost)
*MIMI*SVET* 4. 12. 2008, 17:28
Ještě musím dodat, že jsem množství, které je na detailu pekla z poloviční dávky. Myslím, že je toho až až. (andel) (stromecek) (banky) (pernicek)
*MIMI*SVET* 4. 12. 2008, 17:26
Takže - vkládám slíbený komentář. S těstem se pracovalo báječně, při pečení se bytem roznesla ohromná vůně. Ty, kdo čekají, že perníčky budou chutnat jako naše české, nepotěším. Chutnají úplně jinak - opravdu hodně připomínají ty, co se prodávají v IKEA, asi to bude tím zázvorem. Někde jsem se dočetla, že pokud chceme dokonale napodobit chuť, musí se dát místo medu nějaký světlý sirup. (javorový, kukuřičný.. ???) Manžel i tchýně perníčky pochválili. (pl) Každopádně recept můžu všem doporučit. (jidlo) (Y) (Y) (Y)
cornelie 3. 12. 2008, 21:37
Počkám na zítřejší komentář - ikeácké miluju! Jestli budou dobré, tak se těším (L) Ať se povedou - budu držet palce !
*MIMI*SVET* 3. 12. 2008, 21:33
Našla jsem v jednom starém Apetitu tento recept a chci se s dalšími milovnicemi IKEA o něj podělit... Perníčky mám sice už upečené, ale neodolala jsem a dnes udělala těsto. Takže nedávám záruku - dělám je poprvé (pst) Měl by to ale být recept na perníčky, které každý rok pečou v IKEA a prodávají je v plechových dózách. Už jen to těsto úúúžasně voní... Zítra hodím komentář, jak se povedly... (F)
Bubalka 3. 12. 2008, 23:11
@*MIMI*SVET* Prosím, písněte, jaké jsou po upečení....., IKEÁCKÉ nám mc chutnají....

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie