(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Masarykovo cukroví - výborné!!!!
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky
100g moučkového cukru
200g Hery
1 žloutek
150 g celých lískových ořechů
2-3 lžíce kakaa
Postup přípravy
Ořechy namočíme do misky se studenou vodou a přes noc necháme nassáknout ( kdo nemá rád šlupky, stačí je nechat chvíli ve vyhřáté troubě a pak v utěrce poválet, slupky se krásně pustí).
Z ostatních surovin uplácáme těsto, zapracujeme ořechy, vyválíme válečky o průměru cca 4 cm a dáme do lednice do druhého dne do ffólie, nebo alobalu.
Pak nožem krájíme kolečka, která skládáme na pečící papír či vymazaný plech, po opečení můžeme obalit ve vailkovém moučkovém cukru.
Výboré NEPŘESLAZENÉ cukroví, moje z nejoblíbenějších. :-)
Z ostatních surovin uplácáme těsto, zapracujeme ořechy, vyválíme válečky o průměru cca 4 cm a dáme do lednice do druhého dne do ffólie, nebo alobalu.
Pak nožem krájíme kolečka, která skládáme na pečící papír či vymazaný plech, po opečení můžeme obalit ve vailkovém moučkovém cukru.
Výboré NEPŘESLAZENÉ cukroví, moje z nejoblíbenějších. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pett
(upraveno)
8. 12. 2008, 19:46
Manželovo nejoblíbenější, peču pravidelně, dávám vlašské ořechy. Dávají se celé.
romanareh
(upraveno)
7. 12. 2008, 17:36
maminky já jsem asi fakt natvrdlá prosím ty ořechy mám jako pomlet nebo je myšleno celé??? děkuji
REMDA
(upraveno)
7. 12. 2008, 17:25
taky pečeme,je to výborné!
janasamkova
(upraveno)
7. 12. 2008, 17:20
Toto cukroví se u nás peče už asi 30 let - je to opravdu mňamka
honeyed
(upraveno)
7. 12. 2008, 16:04
tak mám hotovo a je to . Díky za skvělý recept
nula
(upraveno)
5. 12. 2008, 15:38
tak už jsou upečené a skoro moc dobré a mně chutnají i neobalené v cukru Měla jsem málo oříšku tak tam přišly i mandle a nemá to chybu
honeyed
(upraveno)
3. 12. 2008, 17:16
Ty ořechy vlašské?
vega
(upraveno)
3. 12. 2008, 17:40
@honeyed
Já dávám lískové, s vlašákama jsem to ještě nezkoušela.
nula
(upraveno)
3. 12. 2008, 17:02
už sem někde četla a chastám se na něj Musí se uležet aby změklo?
vega
(upraveno)
3. 12. 2008, 17:06
@nula
Jindro, nějak extra se to u nás nerozleží, je to hned fuč.
Zrušený účet
(upraveno)
3. 12. 2008, 17:01
znááám, taky ho peču a je opravdu výbornééé