(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zeleninový guláš (i s masem)
Potřebné ingredience
40 dkg vepřového masa, tuk na smažení,2 cibule, malá hlávka zelí, 6 mrkví, 2 petržele, malý celer, masox, máslo, hladká mouka (místo čerstvé kořenové zeleniny může být i mražená - směs na svíčkovou) sůl, pepř
Postup přípravy
Do tlakáče dáme tuk, na kterém necháme oprančit cibulku a osolené,opepřené maso (krkovička, plecko ) nakrájené na kostečky .Až se zatáhne, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou také na kostečky a zelí (nakrájené) . Podlijeme vodou a vše necháme asi 20 minut vařit v tlakáči. Po otevření by měli být všechny suroviny měkké . Pokud jsou, tak přidáme kostku masoxu, promícháme a nachystáme si asi 1 cm silný pásek másla , do kterého vmačkáme vidličkou asi 2 lžíce hladké mouky. Tuto směs přidáme k ostatnímu již uvařenému a promícháme. Guláš se tím zahustí. Chvíli povaříme a je hotovo.
Pokud použijete zmrazenou směs , tak napřed k masu a cibuli přidejte zelí, podlejte, povařte a až potom tu směs.
Podává se s chlebem . Dobrou chuť
Pokud použijete zmrazenou směs , tak napřed k masu a cibuli přidejte zelí, podlejte, povařte a až potom tu směs.
Podává se s chlebem . Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé