Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Ovocný CRUMBLE ( čti „krambl“, zatím nemá české slovo)

0.0
Ovocný CRUMBLE ( čti „krambl“, zatím nemá české slovo)

Potřebné ingredience

ovoce, drobenka ( ovesné vločky jemné, máslo, cukr přírodní, mleté mandle, polohrubá mouka)

Postup přípravy

Ovoce nakrájené na kostičky( moje nejoblíbenější kombinace je jablka a rebarbora,dále je možné použít švestky z mrazáku, jablka a jahody nebo maliny, nebo jen jablka se skořicí) vysypeme do vymazané zapékací mísy přibližně o velikosti dortové formy do výšky cca 3 cm. Posypeme silnou vrstvou drobenky vyrobené z mletých mandlí nebo ořechů, jemných ovesných vloček, polohrubé mouky, přírodního cukru a másla nebo tuku Provamel . Drobenku dělejte „od oka“ čím méně cukru tím lépe, prsty rozmělňujte suroviny v míse a buď přisypete vločky a mouku, nebo přidáte tuk, dokud nebude drobenka krásně sypká. Zbytek si dejte do mrazáku na příště. Pečeme v troubě na 180 stupňů dokud ovoce nezměkne a drobenka nevytvoří zlatavou krustu. Velkou plochou naběračkou nebo lžící nabíráme kopečky na talířky. Podáváme ještě teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny. Hosté budou zaručeně šílet.
Fotografii jsem si půjčila z internetu, až budu mít svojí, tak vyměním:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skorica 1. 12. 2008, 21:31
to se pak otoci ,nebo ji tak jak je?Nemate foto? :-o
JANINAKT 2. 12. 2008, 12:07
@skorica Lubico, vypůjčila jsem si foto z internetu, tak se jukněte. Asi budu muset začít fotit :-) Prostě to naberete lžící nebo naběračkou na talíř. Někdy to drží pohromadě, někdy se to trochu rozpadne, ale to neva. Je to rychlý a chutný moučník. Nemusíte nic vážit, někdy je ovoce více, někdy méně, s drobenkou to samé. Pokud máte rádi opravdu sladké, můžete ovoce předem promíchat se lžící medu. Místo zmrzliny dávám často bílý jogurt k podávání, nebo jen tak. Jana
onasi 1. 12. 2008, 21:36
@skorica Lubico, na talířku to vypadá asi takhle, nic se neotáčí (alespoň já), po upečení je ovoce schováno pod krustou z drobenky. (zajic) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=9638&user=9782
mmatuli 2. 12. 2008, 15:30
@onasi Jojo, taky to děláme, známe z Dánska, jen ty jablka dáváme většinou na plátky. Je to super.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie