(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou
Potřebné ingredience
250 g cibule
60 g sádla nebo oleje
100 g tvrdého sýra
100 g veky nebo bagety
30 g másla
600 ml vývaru
50 ml bílého vína, sůl, drcený pepř, mletý kmín
provensálské koření, petrželová nať
(4 porce, 15 minut
Postup přípravy
Na hrubší kolečka nebo měsíčky pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na tuku. Když se cibule začne opékat, zalijte ji bílým vínem a vzápětí horkým vývarem, přidejte koření a nechte 2 nebo 3 minuty povařit. Část veky nakrájejte na drobné kostičky a stejně tak polovinu sýra. Obojí pak vložte do polévky a bez míchání nechte ve vřelé polévce rozpustit.
Ze zbylé veky nakrájejte plátky, potřete je máslem, posypte strouhaným sýrem a rozpečte v troubě nebo na grilu.
Polévku připravujte těsně před konzumací a podávejte ji se sýrovými bagetkami a posekanou petrželovou natí.
Ze zbylé veky nakrájejte plátky, potřete je máslem, posypte strouhaným sýrem a rozpečte v troubě nebo na grilu.
Polévku připravujte těsně před konzumací a podávejte ji se sýrovými bagetkami a posekanou petrželovou natí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé