(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Pardubický perník - perníky zlepované džemom, lepšie ako kupované!!!
![Pardubický perník - perníky zlepované džemom, lepšie ako kupované!!!](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/081201/10/j31767.jpg)
Potřebné ingredience
500g kryšt.cukru - 250ml vody - 2ČL sódy bicarbony 1kg hladkej múky špeciál - 2 vajcia - 160g medu - 40g slivkového lekváru (švestková povidla) - 1/2 bal. prášku do perníka - 250ml oleja (naposledy som dala 200ml a bolo to v pohode)
Postup přípravy
Uvaríme vodu s cukrom. Múku zmiešame so sódou bicarbonou, práškom do perníka, pridáme vychladnutý sirup z cukru a vody, tekutý med, vajcia, lekvár a olej. V miske vypracujeme cesto. Pozor! Bude to riedka lepivá hmota, nezľaknite sa! Odložíme na 12 hodín do chladničky. Najlepšie do 2., 3., 4. dňa.
1/5 cesta vyvaľkáme na plát, upečieme a odložíme na plnku. Zvyšné cesto rozvaľkáme na 1/2 cm a formičkami vykrajujeme obojstranne symetrické tvary, aby sa dali proti sebe zlepovať. Pečieme 8-10 minút pri 180-200°C, plyn 4.
Cesto určené na plnku rozmrvíme, zalejeme troškou vriacej vody a zmiešame s pikantným džemom. Potrieme, zlepujeme. Vrch perníkov postriekame alebo polejeme čokoládou.
1/5 cesta vyvaľkáme na plát, upečieme a odložíme na plnku. Zvyšné cesto rozvaľkáme na 1/2 cm a formičkami vykrajujeme obojstranne symetrické tvary, aby sa dali proti sebe zlepovať. Pečieme 8-10 minút pri 180-200°C, plyn 4.
Cesto určené na plnku rozmrvíme, zalejeme troškou vriacej vody a zmiešame s pikantným džemom. Potrieme, zlepujeme. Vrch perníkov postriekame alebo polejeme čokoládou.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/081201/10/k35993.jpg)
Džemom nešetrite, časť sa vcucne do cesta. Perníčky budú z toho vláááááčne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
24. 7. 2014, 7:57
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111012/12/b271449-1318415209.jpg)
Katuli41
(upraveno)
29. 4. 2014, 10:37
O víkendu bych je chtěla upéct do školky . Můžu vědět, proč se část upečeného těsta použije na náplň
Já myslela, že náplň je pouze marmeláda? Děkuji
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081119/10/b103902-1227086165.jpg)
Arakis
(upraveno)
22. 11. 2012, 20:47
Vloni se osvědčily, jdu na ně právě opět zadělat. Je potřeba počítat s tím, že jsou opravdu jako pardubický perník. Vysoké a hned k jídlu! takže větší jednodušší tvary. Teď udělám várku na Mikuláše pak ještě jednu Vánoční
Díky za recept!
![(jezisek)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/121.gif)
![(banky)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/125.gif)
![(andel)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/126.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100810/23/b315689-1281474643.jpg)
sopo
(upraveno)
10. 12. 2010, 22:00
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(stromecek)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/127.gif)
NNNadja
(upraveno)
12. 11. 2009, 14:42
Dobry den, chci pernicky vyzkouset-musi se slepovat? Nebo jsou dobre i bez slepovani? Jak dlouho pred vanocema je pecete?