Kapr na bílém víně
Potřebné ingredience
4 porce kapra,
10 dkg cibule,
20 dkg hub (čerstvých nebo nakládaných),
3 dcl bílého vína,
10 dkg másla,
5 dkg másla,
sůl,
šlehačka,
citrónová šťáva
Postup přípravy
Porce kapra prosolíme a dáme dusit na másle spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a houbami. Před dušením zalijeme vínem. Udusíme :) do měkka, poté kapra vykostíme a dáme na mísu. Do šťávy dáme zbytek másla, když se rozpustí přidáme šlehačku a krátce povaříme až zhoustne.Omáčkou přelijeme kapra a zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme plátkem citronu. Jako přílohu podáváme vařené brambory. Dobrou cuť :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Makafa
(upraveno)
16. 8. 2015, 19:42
Pořád dělám jen kapra smaženého, ale tento recept vypadá velmi "jedle", vyzkouším!!!