(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Vídeňské knedlíky
Potřebné ingredience
5 včerejších housek nebo rohlíků, 3 lžíce hr. mouky, 3 lžíce strouhanky, 2 vejce, 2 žloutky, 120g másla(já měla doma jen ramu,tak jsem dala tu), 2 lžíce mléka, 1 lžíce nadrobno nakrájené petrželové natě, 1 lžička soli.
Postup přípravy
Nejdříve si drobné nakrájené housky pokropíme mlékem, aby zvlhly. Pak přidáme máslo se dvěma celými vejci a oběma žloutky. Nyní všechno, i zvláčněné kostičky housek, promícháme s moukou, strouhankou a petrželkou, osolíme čajovou lžičkou soli a dobře propracujeme vařečkou. Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou
osolíme polévkovou lžící soli. Navlhčenýma rukama pak vytvoříme kulaté knedlíky, vložíme je do vroucí vody a vaříme 15-20 minut. Větší knedlíky vaříme déle.Vyjmeme z hrnce jeden knedlík a rozkrojíme jej nití nebo ostrým tenkým nožem. Nebude-li na řezu patrné syrové těsto, jsou knedlíky hotové. Rozkrojený knedlík, dopadne-li zkouška špatné, vrátíme zpátky do hrnce s vařící vodou a necháme jej s ostatními
knedlíky ještě "dojít". Hotové knedlíky ihned rozkrojíme bílou nití nebo ostrým tenkým nožem.
osolíme polévkovou lžící soli. Navlhčenýma rukama pak vytvoříme kulaté knedlíky, vložíme je do vroucí vody a vaříme 15-20 minut. Větší knedlíky vaříme déle.Vyjmeme z hrnce jeden knedlík a rozkrojíme jej nití nebo ostrým tenkým nožem. Nebude-li na řezu patrné syrové těsto, jsou knedlíky hotové. Rozkrojený knedlík, dopadne-li zkouška špatné, vrátíme zpátky do hrnce s vařící vodou a necháme jej s ostatními
knedlíky ještě "dojít". Hotové knedlíky ihned rozkrojíme bílou nití nebo ostrým tenkým nožem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
belezza
(upraveno)
9. 6. 2010, 16:15
Martinko vynikajici,dekuji moc za receptik