(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Nepečená kokosová roláda
Potřebné ingredience
Korpus
500 g máslových sušenek
300 g moučkového cukru
6 lžic kakaového prášku
6 lžic rumu
1 žloutek
5 lžic mléka
moučkový cukr na podsypání
Náplň a zdobení
200 g másla
200 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g najemno strouhaného kokosu
strouhaný kokos a moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Máslové sušenky nastrouháme nebo rozdrtíme najemno. V míse je promícháme s cukrem, kakaem, rumem, žloutkem a mlékem. Vypracujeme tvárnou hmotu a na 60 minut ji uložíme do chladničky odležet.
Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do krému. Po částech přisypeme strouhaný kokos a hmotu propracujeme. Pečicí papír pocukrujeme a kakaovou hmotu na něm vyválíme na plát. Potřeme ho kokosovou náplní a pomocí papíru svineme do rolády.
Roládu obalíme v cukru a strouhaném kokosu. Zabalíme ji do alobalu a uložíme do chladničky ztuhnout. Pak ji nakrájíme na plátky a podáváme.
Máslo lze nahradit Herou a výsledek bude úžasný.
Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do krému. Po částech přisypeme strouhaný kokos a hmotu propracujeme. Pečicí papír pocukrujeme a kakaovou hmotu na něm vyválíme na plát. Potřeme ho kokosovou náplní a pomocí papíru svineme do rolády.
Roládu obalíme v cukru a strouhaném kokosu. Zabalíme ji do alobalu a uložíme do chladničky ztuhnout. Pak ji nakrájíme na plátky a podáváme.
Máslo lze nahradit Herou a výsledek bude úžasný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Katka.J.
(upraveno)
23. 12. 2008, 11:20
dobrý den, nevím zda jsem udělala něco špatně, ale nevychází mi poměr sypkých surovin a těch tekutých, z korpusu mám stále sypký stav a vše jsem dělala tak jak máte zadáno. Není tam něco špatně?