Slavnostní ořechový pletenec
Potřebné ingredience
Slavnostní ořechový pletenec
Těsto: 1 balíček droždí, 200 ml vlažného mléka, 1ČL moučkového cukru – kvásek
500 g hl. mouky, 50 moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, citrónová kůra, 120 g rozp.másla
Náplň: 50 g rozinek (možno namočené v rumu), kandované ovoce, 100 ml mléka, 80 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 30 g rozp. Másla, 150 g mletých vl. Ořechů, 2PL strouhanky, skořice
Citrónová poleva : 2PL citronové šťávy, 4 PL moučkového cukru, na posyp sekané mandle
Postup přípravy
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý rozválíme na plát (jako na závin). Potřeme náplní a zarolujeme roládu, rozkrojíme podélně na ½ (špičku spojíme). Lehce oba díly rozevřeme a volně spolu zapleteme. Po upečení posypeme sekanými mandlemi, polijeme citrónovou polevou a pocukrujeme. Velmi dobré!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jia
(upraveno)
28. 11. 2008, 22:35
Chtělo by to fotečku !!!