(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Naše oblíbené lasagne :o)
Potřebné ingredience
Omáčka : 1 kg mletého míchaného masa, 2 konzervy loupaných rajčat - celých, 6 stroužků česneku, 3 mrkve, kečup, cibule, 1 ČL kari, 1 PL pizza koření nebo oregana
Bešamel : 800 ml mléka, 1 smetana, polohrubá mouka
Dále : 2 x lasagne (já kupuji v tescu - 250 g), strouhaný eidam, pokud máte rádi tak můžeme prokládat i nakrájenými rajčaty
Postup přípravy
Omáčka: Osmahneme cibulku do růžova, přidáme orestovat maso,které osolíme dbáme na to, aby se hodně rozpadlo,aby nezůstali velké hrudky, pak přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a konzervy s rajčaty, podle chuti přisolíme. Krátce necháme povařit. Pak přidáme kečup, prolisovaný česnek a koření. U kečupu neudávám množství,protože každý má jiné chutě, prostě ochutnávejte a uvidíte :o) Necháme cca 30 min vařit, aby se trochu vyvařila přebytečná tekutina. V detailní fotografii je jak by měla omáčka vypadat hotová :o)
Bešamel : Svaříme mléko se smetanou a postupně za stálého míchání přidáváme pol. mouku, až bešamel stuhne. Kdo má radši výraznější chutě, může do mléka se smetanou přidat trouhelníčky taveného sýra, bešamel je pak chutnější.
Vrstvení : Na dno plechu či zapékací mísy dáme polovinu menší polovinu bešamelu (nebo můžeme na dno vyskládat rajčata a bešamelu udělat poloviční várku, je to také moc dobré) , na něj lasahne, omáčku, rajčata, lasagne, trošičku bešamelu (aby nám pak zbylo na pokrytí celého hořejšku) omáčku, lasagne ... končíme lasagnemi, bešamelem a strouhaným sýrem. Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 40 min (dokud sýr nemá krásnou barvičku)
Tato várka je na klasický hluboký plech, je to cca 6 větších porcí, samozřejmně záleží na tom, kolik toho kdo sní. Přeji dobrou chuť :o)
Když chci toto jídlo podávat návštěvě, tak si jej uvařím předem a pak v troubě jen prohřeji, lasagne se pak lépe krájí a drží tvar.
Bešamel : Svaříme mléko se smetanou a postupně za stálého míchání přidáváme pol. mouku, až bešamel stuhne. Kdo má radši výraznější chutě, může do mléka se smetanou přidat trouhelníčky taveného sýra, bešamel je pak chutnější.
Vrstvení : Na dno plechu či zapékací mísy dáme polovinu menší polovinu bešamelu (nebo můžeme na dno vyskládat rajčata a bešamelu udělat poloviční várku, je to také moc dobré) , na něj lasahne, omáčku, rajčata, lasagne, trošičku bešamelu (aby nám pak zbylo na pokrytí celého hořejšku) omáčku, lasagne ... končíme lasagnemi, bešamelem a strouhaným sýrem. Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 40 min (dokud sýr nemá krásnou barvičku)
Tato várka je na klasický hluboký plech, je to cca 6 větších porcí, samozřejmně záleží na tom, kolik toho kdo sní. Přeji dobrou chuť :o)
Když chci toto jídlo podávat návštěvě, tak si jej uvařím předem a pak v troubě jen prohřeji, lasagne se pak lépe krájí a drží tvar.
Orestované maso s mrkví :o)
Hotová omáčka
A šup do trouby
A je hotovo :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
26. 12. 2013, 8:41
nahlásit
Chichi1
(upraveno)
19. 1. 2010, 11:36
díky za recept, dělala jsem poprvé a povedlo moc nám chutnalo měla jsem strach z toho bešamelu, že to připálím, ale všechno šlo hladce a se skvělým výsledkem
nahlásit
fajcovka
(upraveno)
13. 5. 2009, 13:03
Tak jsem vyzkoušela vaše lasagne...a byly . Vždycky jsem se lasagní bála, že jsou složité, ale šlo to celkem rychle výsledek fakt výborný. Jen se zaprášilo...Díky za recept, už je v oblíbených....
nahlásit
danima3
(upraveno)
18. 4. 2009, 11:48
Musím pochválit recept, už ho mám přepsaný v kuchařce a dělám je dnes asi po čtvrtý a jsou úžasné, jen mi dneska trošku zahoustnul bešamel, tak jsem to zalila ještě šlehačkou, aby se to mělo v čem uvařit ale jsou fakt skvělé
nahlásit
Janawoh
(upraveno)
8. 1. 2009, 18:21
Zítra jdu podruhé dělat vaše lasagne,rodinka se už těší. Jsou úžasné , dělala jsem celou dávku a byly na dva obědy. Jenom musím omáčku pořádně rozetřít do krajů, tam byly lasagně někde neuvařené . A k večeři zkusím váš ratatoulle. Jana
nahlásit