(recept
si oblíbilo 52 návštěvníků)
PAŘÍŽSKÉ ŘEZY - samá čokoláda - vynikající
Potřebné ingredience
Na těsto: 3 vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek vlažného mléka, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, čokoláda Margot nebo bílá čokoláda
Na krém : 2 smetany ke šlehání, 2 tyčinky Ledové kaštany
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s olejem a cukrem, potom přidáme mléko, mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakao. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme a po vychladnutí natřeme na koláč krém a posypeme nastrouhanou Margot čokoládou nebo bílou čokoládou.
Příprava krému: Den předem si na plotně svaříme smetany s tyčinkama Ledové kaštany, necháme krátce provařit, tak 5 minut.. Do druhého dne necháme v lednici a pak vyšleháme. Jde to krásně a rychle.
Pozor smetanu vařit ve větším hrnci a na mírném plameni,ať Vám nepřeteče.
Příprava krému: Den předem si na plotně svaříme smetany s tyčinkama Ledové kaštany, necháme krátce provařit, tak 5 minut.. Do druhého dne necháme v lednici a pak vyšleháme. Jde to krásně a rychle.
Pozor smetanu vařit ve větším hrnci a na mírném plameni,ať Vám nepřeteče.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andulka12
(upraveno)
25. 7. 2012, 10:08
tiez robim take nieco, niekedy namiesto ladovych gastanov dam dve tycinky Kofily, tiez su super a vynikajuci krem je ked sa daju ladove gastany ale biele, dakujem za pripomenutie, uz som davno nerobila
Elizza
(upraveno)
25. 7. 2012, 17:42
@andulka12
Děkuji, ráda vyzkouším Akorát bude problém s Kofilou, ta u nás mizí rychlostí blesku, tak abych jí stihla použít na řezy
vustora
(upraveno)
25. 7. 2012, 9:42
tet prave pecu, tak jsem zvedava jak dopadne
Elizza
(upraveno)
25. 7. 2012, 9:59
@vustora
Doufám, že budou také chutnat
Silvous16
(upraveno)
24. 7. 2012, 14:37
naprosto vynikající a přitom jednoduché.....o víkendu jsem je dělala a zítra budou znova nemůžu ochudit o ten zážitek kolegyňky v práci
Elizza
(upraveno)
24. 7. 2012, 20:39
@Silvous16
Silvo, mooooc děkuji za chválu Jsem ráda, že řezy mají u Vás také úspěch a doufám, že i kolegyňky v práci budou stejného názoru Díky za komentík
salominka
(upraveno)
15. 12. 2011, 18:06
smetany svařené, zítra upeču a dodám hodnocení....nemůžu se dočkat, po přečtení recenzí už ted slintáme
Elizza
(upraveno)
15. 12. 2011, 20:13
@salominka
Martino tak se těším,jak Vám výsledek zachutná
salominka
(upraveno)
16. 12. 2011, 14:44
@Elizza
Jsem z toho celá hín, jsou opravdu skvostné a delikatesní a SILNĚ MŇAMOZNÍ díky za recept, ukládám mezi oblíbené
Elizza
(upraveno)
16. 12. 2011, 15:17
@salominka
Jéééé super, tak to mám radost Na fotce nevypadají nic moc,ale zdání klame a jsem ráda, že se Vám to potvrdilo a řezy nezklamaly Díky za komentík a vyzkoušení receptíku
Daanny
(upraveno)
10. 12. 2011, 21:06
Ivetko, dneska jsem je udělala a jsou naprosto úžasné všichni si pochutnali moc děkuji za inspiraci určitě jsem je nepekla poprvé a naposledy
Elizza
(upraveno)
10. 12. 2011, 23:09
@Daanny
Danuško, jsem moc ráda, že chutnalo ,
Lakky
(upraveno)
20. 3. 2010, 21:24
Děkuji
Lakky
(upraveno)
20. 3. 2010, 18:42
Chtěla bych vyzkoušet Váš moučník, ale mám strach, abych ty smetany pak vyšlehala. Jak dlouho vydrží ten krém, že bych v pondělí udělala, a jedla by se v úterý? Drží tvar, musí být pořád v lednici?
Elizza
(upraveno)
20. 3. 2010, 18:50
@Lakky
Dobrý den Lucie. Řezy mám v lednici vždycky tak 4 dny.Musí být pořád v lednici,aby se nezkazily a tvar drží.Ale na talířek pro návštěvu můžete dát v klidu,za tu chvilku se nic nestane Vyšlehala jsem krém pokaždé,neměla jsem nikdy problém. Tak doufám,že se povedou a budou chutnat. Pokud budete převážet,tak nejlépe v nějaké misce s víkem a tak aby byly vedle sebe a neměly prostor k létání po krabičce
janulka44
(upraveno)
26. 3. 2009, 15:16
No tak mám hotové a vážně to nemá chybu ....
Elizza
(upraveno)
26. 3. 2009, 15:21
@janulka44
Janičko, to mně těší, že jste tak nadšená. Taky nám chutnají,akorát u nás mají tu chybu, že jsou hned pryč a můžu začít znovu.Díky za komentář.
Manki
(upraveno)
25. 3. 2009, 15:16
vynikající, díky za receptík, před šleháním jsem dala ztužovač šlehačky,abych měla jistotu, že to vyšlehám, ty dnešní šlehajdy stojí za prd.
Elizza
(upraveno)
26. 3. 2009, 14:44
@Manki
Moniko, vůbec není zač, jsem moc ráda, že vám řezy chutnají. Díky za komentář.
eeeliskaa
(upraveno)
11. 1. 2009, 15:56
Tak už jsem je upekla a teď se chladí v lednici Jen krém jsem nedělala den napřed ale přidla do něj dva tvarohy. Nemůžu se dočkat, až to vyndám z ldnice a pustíme se s do toho
Elizza
(upraveno)
12. 1. 2009, 9:40
@eeeliskaa
Katko budu ráda, když dáte vědět jak Vám řezy chutnají.Také bych vyzkoušela tvaroh,ten my máme rádi. Hezký den
eeeliskaa
(upraveno)
12. 1. 2009, 10:35
@Elizza
Inetko, byl takový víc osvěžující. Dávala jsem dva tvarohy, a toho krému bylo strašně moc. Dávala jsem ho i dovnitř, ale byla to super mnamka
Elizza
(upraveno)
13. 1. 2009, 11:58
@eeeliskaa
Katko tak hlavně že chutná.To s tvarohem taky udělám, určitě bude super.Díky a hezký den.
gabrielin
(upraveno)
27. 11. 2008, 20:31
Mám sliny až na zem....
Elizza
(upraveno)
28. 11. 2008, 7:58
@gabrielin
Gábi a to jste ještě ani neochutnala, je to mňamka.
žabada
(upraveno)
27. 11. 2008, 20:22
Vypadají skvěle
Elizza
(upraveno)
28. 11. 2008, 7:57
@žabada
Zdeni a jsou opravdu moc dobré, u nás se dlouho neohřály.