(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Perníčky pro dětičky
Potřebné ingredience
500gr. hladké mouky
150gr. cukr moučka
100g tekutého medu
50g rozpuštěného másla
3 vejce
1 lžička kakaa
půl prášku do perníku
1 vejce na potření
Poleva: 1 bílek, 120g cukru moučky ( podle potřeby i víc ať je to dost husté a nestéká) nemusíme přesívat
a trošku citronové šťávy, potravinářské barvivo, popřípadě barevné tubičky od OETKERA!!!!!!
Postup přípravy
Suroviny smícháme a vvypracujeme těsto, které dobře prohněteme a necháme do druhého dne uležet. Potom vykrajujeme různé tvary perníčků, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na asi 170 stupňů cca 15 minut.
Vychlazené perníčky zdobíme polevou, kterou si obarvíme sypkými potravinářskými barvami (Kovandovi) a sypeme různými kuličkami, ozdůbkami dle fantazie :o) 4tyřlístky má prasátko z cukrových srdíček, používám pinzetku :o)))))) aby dobře seděly
Na menší plochy jsem teď vyzkoušela cukrové písmo ( tubičky) od Oetkera a je výborné, k nerozeznání od běžné polevy. Třeba kloboučky a rukavice sněhuláčků dělám těmito tubičkami :o)
POZOR!!!!!!!! minulý rok jsem měla tubičky barevné z Lidlu a to je něco otřesného ( nechutné, neschne to) prostě děs a běs :o(
Tyto perníčky u nás nemají šanci vydržet :o) lákají nejen vzhledem, ale i chutí a hlavně za chvíli jsou krásně měkoučké!!!!!!!!!!
Vychlazené perníčky zdobíme polevou, kterou si obarvíme sypkými potravinářskými barvami (Kovandovi) a sypeme různými kuličkami, ozdůbkami dle fantazie :o) 4tyřlístky má prasátko z cukrových srdíček, používám pinzetku :o)))))) aby dobře seděly
Na menší plochy jsem teď vyzkoušela cukrové písmo ( tubičky) od Oetkera a je výborné, k nerozeznání od běžné polevy. Třeba kloboučky a rukavice sněhuláčků dělám těmito tubičkami :o)
POZOR!!!!!!!! minulý rok jsem měla tubičky barevné z Lidlu a to je něco otřesného ( nechutné, neschne to) prostě děs a běs :o(
Tyto perníčky u nás nemají šanci vydržet :o) lákají nejen vzhledem, ale i chutí a hlavně za chvíli jsou krásně měkoučké!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xxheda
(upraveno)
28. 11. 2008, 10:08
MARKET PROSÍM VÁS JE V TOM PROBLÉM KDYŽ TO BUDEME DĚLAT HNED A NENECHÁME TO TĚSTO ODPČNOUT DO DRUHÉHO DNE DÍK MOOOC HEDVIKA A KRÁSNÉ VÁNOCE JSTE MOC ŠIKOVNÁ
Moricka
(upraveno)
28. 11. 2008, 11:03
@xxheda
Hedviko, myslím že v tom problém nebude, dělám je kolikrát hned a jsou skvělé i tak Taky přejí krásné Vánoce
upavla
(upraveno)
28. 11. 2008, 8:51
jsou moc hezké. Ta poleva na nich ztvrdne nebo zůstane vláčná? Chtěla bych letos perníčky nazdobit podobným způsobem, tak hledám nějakou dobrou polevu. Děkuji Pavla
Moricka
(upraveno)
28. 11. 2008, 11:06
@upavla
Pavlínko, děkuji moc a ta poleva sice ztuhne, ale není tvrdá, je prostě akorát a já i kydž perníčky zrovna nemusím, jsem je zkoušela a opravdu se v puse jen rozplynou Krááásné Vánoce
keltka
(upraveno)
27. 11. 2008, 15:44
ty jsou krásné no nevím jestli bych měla tolik trpělivosti se zdobením jste moc šikovná
nula
(upraveno)
27. 11. 2008, 15:31
Zrušený účet
(upraveno)
27. 11. 2008, 14:15
Jsou moc hezké a veselé!