(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Perník vánoční
Potřebné ingredience
40 dkg hl. mouky, 6 dkg ml. ořechů, kakao 1 lžíce pol., 1 lž. pol. perníkového koření, 4gr. sody, 1 žloutek, 125g Hery, 15dkg medu + 12dkg cukr krystal svaříme a necháme vychladnou s tukem.
Postup přípravy
Svaříme cukr s medem a tukem, necháme vychladnout. Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme v těsto. Hotové těsto dáme uležet na 24 hodin. Pak vyvalujeme asi na půl cm plát a vykrajujeme. Těsto potírám žloutem rozšlehaným s vodou.
Pečeme na 170 st. v horkovzušné troubě asi 8 min. Každá trouba peče jinak nutno upravit dobu a sílu pečení.
Pečeme na 170 st. v horkovzušné troubě asi 8 min. Každá trouba peče jinak nutno upravit dobu a sílu pečení.
Svaříme med s cukrem a Herou
Suroviny dáme do mísy a přilejeme vychladlou směs medu s cukrem a tukem.
Těsto vypracováváme dokud se nespojí
Zas tak dlouho to netrvá
Pokud se těsto nelepí je hotovo, dá se do sáčku a nechá se odležet do druhého dne. Pak už je na Vás jak s těstem naložíte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé