Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kávová zrna

0.0
Kávová zrna

Potřebné ingredience

těsto: 10 dkg sušeného mléka, 10 dkg mletých ořechů nebo mandlí, 10 dkg mletého cukru, 1 bílek, trošku vody...................................................................................................................................................................................................
náplň: 20 dkg másla, 20 dkg mletého cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky mleté kávy nakopec

Postup přípravy

Zpracujeme těsto i náplň. Těsto jde někdy dost těžce- mělo by být hodně tuhé. Pokud se mi ani po 10 min nepodaří zpracovat, přidávám 1-3 lžičky vody. Trochu náplně se jakkoli zabalí do kousku těsta a obalí se v rozehřáté čokoládě. (já si těsto vždycky vyválím mezi dvěma pečícími papíry na 1.5-2 mm, pak vykrajuju kolečka. Mezi dvě kolečka dám do středu náplň, kolečka po obvodu spojím a pak to obalím v čokoládě. Pokud máte víc času, stojí za to vymačkat těsto natenko do formiček na oříšky, do důlku dát trochu náplně, překrýt vytvarovanou placičkou z těsta, zase po obvodu spojit, vyklopit a obalit čokoládou. Formičku je předtím dobré vysypat mletým cukrem. Cukroví pak vypadá opravdu jako kávové zrno. Tak jak tak, je to výtečné cukroví, pro jazyk dětiček i dospělých hotový luxus! Až je budu dělat, vložím pár fotek.

těsto

náplň

čokoláda

připravíme si formičky (oříšky) vysypané cukrem, těsto vyválíme (cca 2 mm) a vykrajujeme kolečka odpovídající velikosti formiček

vykrojená těstová kolečka vmáčkneme do formiček, přidáme "bobek" náplně a přikryjeme dalším kolečkem těsta

kolečka slepíme po obvodu

obalíme v čokoládě

necháme ztuhnout a mňamka je hotová!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evčoun 9. 12. 2011, 10:51
Zrva jsou OK. (Y)Dělala jsem je tedy do marcipánového těsta a plnila jsem je do formičky na šátečky.Vznikli z toho vějířky. (F) Děti je milují. (child9)
papandre 29. 11. 2008, 20:11
povedli se a jsou super (Y)díky za recept a trpělivost s mýma otázkama (L) ta káva tam je vynikající |:o) zrna jsou tak výborná,že jedna dávka stačit nebude *-)vidím to tak na čtyři ;-) Přeji pohodové svátky (kolednici) (banky) (hello)
papandre 26. 11. 2008, 17:16
Stani prosím tě jak přesně se dělá ta nápln? *-)Díky (hello)
StaňkaO 26. 11. 2008, 17:31
@papandre Dobrý den. Ingredience na náplň jsou v receptu. Máslo se nechá povolit a smíchá se s kakaem, kávou a cukrem. Když jsem neměla šlehač, dělala jsem to v talířku vidličkou, minule jsem si pomohla metličkama. Ať se povedou!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie