Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Piškot z jablky a citronovou polevou

0.0
Piškot z jablky a citronovou polevou

Potřebné ingredience

20 dkg pol.mouky
20 dkg cukru moučka
1 kypřicí prášek
4 žloutky
sníh ze 4 bílků
2 dcl mléka
2 dcl oleje

Postup přípravy

Všechno spatláme dohromady,až nakonec dáme sníh z bílků.Na plech nalejem půl těsta,na to nastrouháme jablka, která posypu cukrem a dám dle chuti skořici, rozinky, atd. a nebo nic:-))
Na ně nalejem druhou půlku těsta,do které přimýcháme kakao.Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 150 stupňů - 200 stupňů.Až piškot vychládne,tak ho polejeme citronovou polevou.

Je to mňamec.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mišulák 11. 3. 2008, 18:07
Musím se přidat k chvále ,je to opravdu moc dobré a i mlsný jazyk mého manžela to ocenil do večera nic nebylo (zajic) (Y)
andreja 3. 2. 2007, 12:26
Tak Alenko to my prosim nedelejte - dnes jsem ji upekla a zitra pry musim znova - mnam mnam .Opravdu super buchta - jenom Vam sem s dovolenim pisnu recept na cit.stavu - mamka mi ho poradila a je super: 26 dkg mouc.cukru,2pol.lzice varici vody,2pol.lzice citr.stavy a jedna mala lzicka oleje - michat - nejlepe el. slehacem do zhoustnuti. (Y) (Y) (Y)
Alča + Honzík 3. 2. 2007, 13:37
@andreja Andrejko, moc díky za tip na cit. polevu (L) , určitě vyzkouším (K) A je fakt, že ani u nás jeden plech na víkend nestačí :-D To je tak na jedno odpoledne při kafíčku (C) Vážně mňaminka (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie