(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pastýřský koláč
Potřebné ingredience
700g mletého hovězího masa, 2 cibule, 2-3 mrkve, 1-2 stroužky česneku, 1 lžíce hl.mouky, 2dl hovězího vývaru, rajský protlak, cca 1kg brambor na kaši
Postup přípravy
Oloupeme a umyjeme brambory, uvaříme a připravíme z nich hladkou kaši.
Bez tuku a za častého míchání osmažíme mleté maso do hněda. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a rozmačkaný česnek, smažíme asi 10min. Vmícháme mouku, chviličku osmažíme a postupně přiléváme vývar. Přidáme protlak a uvedeme do varu a povaříme, dokud není mrkev měkká. Hotovou masovou směs přendáme do zapékací misky a na ní rovnoměrně rozmístíme bramborovou kaši tak, aby masová směs byla celá zakrytá. Zapékáme v předehřáté troubě asi 30min při 200st., dokud nejsou brambory dozlatova.
Bez tuku a za častého míchání osmažíme mleté maso do hněda. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a rozmačkaný česnek, smažíme asi 10min. Vmícháme mouku, chviličku osmažíme a postupně přiléváme vývar. Přidáme protlak a uvedeme do varu a povaříme, dokud není mrkev měkká. Hotovou masovou směs přendáme do zapékací misky a na ní rovnoměrně rozmístíme bramborovou kaši tak, aby masová směs byla celá zakrytá. Zapékáme v předehřáté troubě asi 30min při 200st., dokud nejsou brambory dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé