(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
SLONÍ ŽRÁDLO
Potřebné ingredience
400 g měkkého salámu, 1 majolka ve vaničce, 1 středně velká cibule, 3 kyselé okurky, 1 lžíce octa, 1 kostka cukru, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje
Postup přípravy
1) umlít, nebo nastrouhat měkký salám
2) do kastrůlku dát 1 lžíci octa, 1 kostku cukru, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje a povařit asi 1 minutu, pak nechat vychladnout
3) pak přidat to zchladlé k salámu, a přidat i celou majolku, najemno nakrájenou cibulku a okurky a velmi pečlivě promíchat
4) dát do lednice na 1 hodinu a pak mazat na veku
2) do kastrůlku dát 1 lžíci octa, 1 kostku cukru, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje a povařit asi 1 minutu, pak nechat vychladnout
3) pak přidat to zchladlé k salámu, a přidat i celou majolku, najemno nakrájenou cibulku a okurky a velmi pečlivě promíchat
4) dát do lednice na 1 hodinu a pak mazat na veku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
12. 8. 2015, 8:52


nahlásit

inka
(upraveno)
13. 4. 2006, 9:21
Včera jsem udělala a z jedné dávky bylo málo, příště nastrouhám toho salámu aspoň 3/4 kg. Díky za recept. Inka
nahlásit

mohos
(upraveno)
13. 4. 2006, 13:53
@inka
Inko, to znám... u nás jde také na odbyt, obzvlášť když přijedou kamarádi z Německa
, Monika.

nahlásit

Preburda
(upraveno)
5. 4. 2006, 23:15
Moni
, teď na oplátku musím poděkovat já, Vám, za recept. Někde jsem ho zašantročila a nemohla si vzpomenout, co se do toho dává. Mooooooc děkuji, že jste ho vložila a mohu zase dělat tuto mňamku, kterou všichni tak milovali a milují
Děkuji




nahlásit

BlankaB
(upraveno)
5. 4. 2006, 11:20
Super recept, také ho děláme....já dávám jako uzeninu trampskou cigáru, ta je moc dobrá....Blanka
nahlásit

mohos
(upraveno)
5. 4. 2006, 21:19
@BlankaB
tak to někdy vyzkouším, já dávám většinou JUNIOR... díky za tip, Monika.
nahlásit

Alica
(upraveno)
5. 4. 2006, 11:05
Moc dobré,doma to mělo úspěch.

nahlásit

broučci
(upraveno)
7. 3. 2006, 7:42
Dobrý den, tenhle recept taky znám a jestli můžu poradit tak suprovní je zamíchat sloní žrádlo do uvařených těstovin, moc doporučuji je to mňamka!!!!!!! Vyzkoušejte!

nahlásit

Petra (Kája + Honzík
(upraveno)
6. 3. 2006, 14:51
já tuto pomazánku mažu jako jednohubky na rohlíky, a mám s ní vždy obrovský úspěch
jen to dělám bez okurek, tak to vyzkouším


nahlásit

mohos
(upraveno)
6. 3. 2006, 15:32
@Petra (Kája + Honzík
Je, to jsem asi nenapsala, já to dělám taky jako jednohubky. A už to znají i v Německu - jako ELEFANTENFRESSEN - odvezla to tam kamarádka, které to u nás moc chutnalo.
nahlásit

silvina
(upraveno)
5. 4. 2006, 22:42
@mohos
Pomazánka je výborná a ten Váš německý překlad taktéž


nahlásit