(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Bezlepková tvarohová vánočka - mazanec
Potřebné ingredience
1/2kg bezlepkové směsi Jizerka, 20dkg cukru, kostka měkkého tvarohu, 1 prášek do pečiva - bezlepkový, 1/2 kostky tuku (hera), 1 vejce, vanilkový cukr, mandle, hrozinky, citronová kůra, rum.
Postup přípravy
Je to hróóózně jednoduché! Všechny přísady smícháme, vypracujeme těsto a tak jako u klasického těsta, kdyby se zdálo tuhé, přidáme mléko, kdyby bylo řídké, přisypeme mouku...Z těsta upleteme vánočku, nebo dáme do formy - já mám na vánočku a rybu - je to jednodužší, nebo uděláme bochánek a máme mazanec.
Já peču při 180°C.
POZOR!!!!!!!
U BEZLEPKOVÝCH KYNUTÝCH a PODOBNÝCH TĚST JE VHODNÉ MÍT V TROUBĚ PŘI PEČENÍ NÁDOBU S VODOU, ABY TĚSTO NEVYSYCHALO!!!!!!
DOBROU CHUŤ.
Já peču při 180°C.
POZOR!!!!!!!
U BEZLEPKOVÝCH KYNUTÝCH a PODOBNÝCH TĚST JE VHODNÉ MÍT V TROUBĚ PŘI PEČENÍ NÁDOBU S VODOU, ABY TĚSTO NEVYSYCHALO!!!!!!
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Verča-Berda
(upraveno)
13. 4. 2013, 23:14
Hmmm, upeču
. Děkuji za recept


nahlásit

vařečka
(upraveno)
13. 4. 2013, 22:01
Dělala jsem taky tento recept - bochánek. Vlastně jsem udělala dva menší, abych měla jistotu, že se mi to propeče a prostě bomba
Super recept - díky díky




nahlásit

Ivisek 6
(upraveno)
17. 12. 2008, 21:53
Ctěla bych se zeptat,když uděláte těsto jak ho dáte do té formy na vánočku,přece jenom bych to chtěla zkusit.pletete copánky,nebo ho tam jen vtlačíte a forma to vytvaruje do vánočky. děkuji za odpověď.



nahlásit
MonikaG
(upraveno)
2. 1. 2009, 23:25
@Ivisek 6
Moc se omlouvám, že píšu pozdě
. Tak aspoň na příště...já těsto do formy natlačím, vánočka je z formy opravdu krásná


nahlásit

Ivisek 6
(upraveno)
23. 11. 2008, 1:06
CHtěla bych se zeptat čím se vymazává ta forma,mám také tu na vánočku.Děkuji za receptík další do sbírky.
nahlásit
MonikaG
(upraveno)
23. 11. 2008, 21:37
@Ivisek 6
Já vymazávám máslem nebo tukem na pečení, zrovna minulý víkend jsem dělala synovi bochánek a jen se zaprášilo
.

nahlásit

Ivisek 6
(upraveno)
5. 12. 2008, 23:04
@MonikaG
Tak jsem zkusila bochánek,chuťově dobrý,ale díky poš´tákovi se mi spálil,tak jsem ho musela seškrabovat.Z toho plyne,nepéct dopoledne.! Ale i tak byl chutný.Zkusím příště už vím jak.,tak snad se povede.Měla jste pravdu,praskl.Děkuji za receptík.

nahlásit
MonikaG
(upraveno)
9. 12. 2008, 9:09
@Ivisek 6
Jsem moc ráda, že se bochánek povedl a hlavně chutnal!!!!
nahlásit

Ivisek 6
(upraveno)
24. 11. 2008, 2:09
@MonikaG
Určitě brzy zkusím.ten bochánek,ale na tu vánočku si asi netroufnu,i když mám tu formu,nevím ani jak se to do ní dává .


nahlásit
MonikaG
(upraveno)
24. 11. 2008, 22:37
@Ivisek 6
Hlavně se nelekněte, bochánek vám napovrchu zaručeně praskne, nevím proč, ale vždycky se mi to stane
, ale přesto se krásně krájí a po nakrojení je pěkný a celistvý. Synovi moc chutná ještě vlahý


nahlásit