(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
GULÁŠ Z KRÉTY
Potřebné ingredience
asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.
Postup přípravy
Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř, česnek, citronovou kůru , papriku, majoránku a kmína promíchat.
Na sádle zpěnit cibulku, přidat kečup a lehce promíchat, na to dát maso,orestujeme, ochladíme lžící octa, zalejeme vodou a vaříme do polozměknutí, poté přidáme mrkev, petržel,celer, nakrájené žampióny.
Zahustíme záklechtkou, nebo jíškou, ještě chvilku povaříme a hotovo.
Podáváme s kndlíkem, nebo chlebem.
pozn. Citonová kůra je nutná pro dosažení té správné chuti....
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř, česnek, citronovou kůru , papriku, majoránku a kmína promíchat.
Na sádle zpěnit cibulku, přidat kečup a lehce promíchat, na to dát maso,orestujeme, ochladíme lžící octa, zalejeme vodou a vaříme do polozměknutí, poté přidáme mrkev, petržel,celer, nakrájené žampióny.
Zahustíme záklechtkou, nebo jíškou, ještě chvilku povaříme a hotovo.
Podáváme s kndlíkem, nebo chlebem.
pozn. Citonová kůra je nutná pro dosažení té správné chuti....
příprava na vaření,
vmíchat do masa...
maso před orestováním
maso orestujeme
..vaříme..
hotovo
...jinak
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
6. 12. 2013, 15:35
nahlásit
Hanily
(upraveno)
6. 12. 2013, 13:37
Nemám ráda klasický guláš, tak jsem hledala jinou variantu co uvařit.. Podle komentářů jsme měla strach z té citronové kůry, tak jsme dala jen půlku...a musím říct.... Je NAPROSTO LUXUSNÍ ! Moc děkuji za receptík, určitě nedělám naposled!! Ta kůru tomu dá skvělou chuť. Ještě jednou díky moc a hezké přeju.
nahlásit
Pami
(upraveno)
9. 12. 2012, 8:24
nahlásit
enestejša
(upraveno)
25. 3. 2009, 17:32
Opravdu zvláštní chuť, dělala jsem ho z vepřového masa s těstovinami. Mě ta chuť zaujala, manžel přemítal nad citronovou kůrou. Díky, zase něco nového.
nahlásit
Bubalka
(upraveno)
30. 3. 2009, 9:24
@enestejša
u nás se to ujalo hned
nahlásit
SarkaK
(upraveno)
23. 5. 2008, 12:13
Tak jsem dneska zkoušela....vzhledově je to úplná báseň,chuťově je to také moc dobré ale přiznávám ,že moje kategorie není . Moc mi tam vadí ta citrónová chuť . Jinak opravdu mňamka - synek se tu tím láduje a ani neprostestuje . Ještě jsme zvědavá co na to řekne manžel až se vrátí z práce .
nahlásit
Bubalka
(upraveno)
20. 6. 2008, 19:31
@SarkaK
JÁ TO PRÁVĚ BEZ TÉ KŮRY NEDĚLÁM, ALE I BEZ NÍ JE TO SUPER.....
nahlásit
pavlinice
(upraveno)
19. 4. 2007, 17:29
Tak musím pochválit ještě jednou,protože můj starší syn nemá rád maso a hovězí by ani neochutnal.Tenhle guláš jedl i s masem
nahlásit
BlankaB
(upraveno)
5. 5. 2007, 16:27
@pavlinice
...tak to je tedy super---děkuji
nahlásit
pavlinice
(upraveno)
19. 4. 2007, 12:51
Tak jsem konečně dneska uvařila ten váš gulášek a dala jsem vše co píšete akorád jsem ještě lehce přidala podravku. Musím moc pochválit a také doporučit. Nevím k čemu přirovnat chuť,snad to trochu připomínalo rajskou ,ale obava z citrónové kůry byla zbytečná.
nahlásit
BlankaB
(upraveno)
19. 4. 2007, 13:29
@pavlinice
Tak to tedy opravdu děkuji, moc si Vašeho hodnocení vážím !!!!!!! S pozdravem Blanka
nahlásit
BlankaB
(upraveno)
28. 3. 2007, 11:49
Ta citronová kůra tam musí být-to je ta správná chuť-bez ní to není ono, jinak majoránku dejte, kdy chcete, hlavně, aby tam byla..... Je to recept z Kréty, není to český guláš....
nahlásit
pavlinice
(upraveno)
17. 4. 2007, 16:22
@BlankaB
Děkuji za odpověď a zítra ten váš gulášek konečně uvařím.
nahlásit
pavlinice
(upraveno)
27. 3. 2007, 14:58
Citrónová kůra do guláše?Jo a ta majoránka se může dát až nakonec?Nás učili,že jinak zhořkne. Strašně mě zajímá právě ta citrónová kůra.
nahlásit
BlankaB
(upraveno)
17. 4. 2007, 15:48
@pavlinice
Pavli, pokud se tam ta citronová kůra nedá, tak to nemá cenu ani vařit...holt jiný kraj, jiné chutě....
nahlásit
Papuanka
(upraveno)
27. 3. 2007, 13:28
Blani, to byla dobrota Ta citron.kůra tam fakt nemá chybu, má to úžasnou chuť Moc děkujeme za receptík Lenka
nahlásit
janaforyou
(upraveno)
15. 2. 2007, 21:30
je to supeer mnamka,už mám uvařeno a do zítra bude ještě lepší díky Blani za recept
nahlásit
BlankaB
(upraveno)
31. 3. 2007, 11:19
@janaforyou
Jani, děkuji za komentář, jsem ráda, že receptík vyhovuje.....
nahlásit
janaforyou
(upraveno)
15. 2. 2007, 15:58
dneska jdu na něj ,Blani ,dám vědět jak chutnal
nahlásit
BlankaB
(upraveno)
11. 2. 2007, 21:07
JÉÉ, TO SEM RÁDA, ŽE CHUTNAL...DĚKUJI.
nahlásit
misudka
(upraveno)
11. 2. 2007, 19:39
díky,za výbornou mňamku,byl vynikající
nahlásit
BlankaB
(upraveno)
11. 9. 2007, 17:53
@misudka
Děkuji...
nahlásit
janaforyou
(upraveno)
7. 2. 2007, 12:56
vypadá zajímavě,lákavě zkusím ho
nahlásit
bubík4
(upraveno)
6. 2. 2007, 23:11
Hned bych si dala!!!!!!!!!!!
nahlásit