(recept
si oblíbilo 290 návštěvníků)
Křehké, nafouklé rohlíčky..opravdová delikateska
Potřebné ingredience
100 g hladké mouky, 250 g moučka cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 125 g vlašských mletých ořechů, 125 g másla
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do misky, mouku a moučka cukr prosijeme přez jemné síto , a vše spojíme v těsto. Troubu předehřejeme na 150 stupňů ( mám horkovzdušnou). Formičky na rohlíčky naplníme těstem, dáme na plech a do trouby. Já formičky nijak nevymazávám,jak je v těstě máslo bohatě to stačí a vždy se mi vyklopí. Vyklápějte ještě teplé.Během pečení rohlíčky vyběhnou. Uvnitř jsou duté.Nepečte moc zprudka, jelikož se jinak zase zploští. Che to opravdu dát troubu na míň, myslím, že v elektrické stačí 160 stupňů. Já mám změřeno že cca za 5 minut mám rohlíčky vběhlé .Jakmile rohlíčky vyběhnou necháme v troubě ještě tak dvě tři minutky max. aby nebyly moc hnědé, já je mám hodně světlé a upečé jsou dobře.Z této dávky mám cca 100 rohlíčků vel. mini
Kdo chce, může ještě okraje namočit do čokolády
Ještě jsem chtěla říct, komu se zdá že je cukru opravdu moc a rohlíčky budou hodně sladké, klidně dejte jen 200 cukru, těsto je pořád dobré a rohlíčky nejsou tak sladké, i to mám vyzkoušeno
Kdo chce, může ještě okraje namočit do čokolády
Ještě jsem chtěla říct, komu se zdá že je cukru opravdu moc a rohlíčky budou hodně sladké, klidně dejte jen 200 cukru, těsto je pořád dobré a rohlíčky nejsou tak sladké, i to mám vyzkoušeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mariana1
(upraveno)
12. 12. 2020, 21:23
Pekla jsem je letos poprvé a moc se mi povedly. Děkuji za recept
MíšaS.+2
(upraveno)
2. 12. 2018, 6:04
U nás tyhle rohlíčky také milujeme . 250G cukru je opravdu dost,a pamatuju si, že babička to pak ještě v cukru obalovala . Já naopak cukru všude ubírám, letos jsem dala jen 80g a drží a nafoukly se, tak se toho nebojte a uberte, kdo má radši chuť oříšků jako my
malmar
(upraveno)
29. 11. 2017, 13:31
Pohni
(upraveno)
28. 11. 2017, 19:35
Jitaku
(upraveno)
17. 10. 2017, 11:29
horackm
(upraveno)
12. 10. 2017, 20:36
asi také letos vyzkouším
Nadys
(upraveno)
29. 9. 2017, 18:58
moje oblíbené vánoční cukroví
TattoedArumLily
(upraveno)
15. 11. 2017, 12:41
@Nadys
Můžu se zeptat jak plnite formicky? Jestli uplne nebo treba jen do poloviny?
lidare
(upraveno)
29. 9. 2017, 18:52
Asi letos upeču
TattoedArumLily
(upraveno)
9. 12. 2016, 22:55
Prosím pěkně,dají se udělat i bez formy? Já právě žádnou nemám a tohle cukroví miluju
JanaHovor
(upraveno)
17. 12. 2014, 20:55
Tak teta peče se 150g cukru a zkusila jsem i tak ještě ubrat, no dělat jsem to neměla, všecky mi splaskly. Ještě mě napadlo, jestli jsem to vážně neměla péct déle, křupavé nejsou - ale nejsou roztečené, jedlé jsou, jen nejsou hold nafouklé. No příště zkusím cukru toliko neubírat
laskonka333
(upraveno)
14. 12. 2013, 15:04
Katuli41
(upraveno)
14. 12. 2013, 14:52
Tak jsem taky vyzkoušela. Jen jsem vyměnila obyč. mouku za špaldovou a dala 150g třtinového cukru- rozemlela jsem ho. Pekla jsem zhruba 15 minut na 160. Jsou výborné.
littlenail
(upraveno)
12. 12. 2013, 8:23
Tak právě peču . Jde to krásně, mám silikonové formy na rohlíčky, první dávka se mi nafoukla a nespadla, uvidím co ta další. Cukru jsem dala 150 g a i tak je to dost sladké ... Díky za skvělej receptík , Daniela
Dannylla
(upraveno)
10. 12. 2013, 10:57
Peču každý rok a vždy se krásně vyklápějí, chutnají a všichni chtějí recept
Bopik
(upraveno)
9. 12. 2013, 19:32
Pekla jsem poprvé. Dodržela jsem recept, pouze cukru jsem dala jen 180g, ostatních surovin jsem nechala tolik, kolik je psáno v receptu. POVEDLY SE. Absolutně žádný problém se nevyskytl, krásně vyběhly, nesplaskly, nevytekly. Pekla jsem v klasických formičkách od mé mamky i v moderní silikonové formě na ořechy. Oboje v pořádku. Zařadím do našeho seznamu osvědčených cukroví a děkuji za vynikající dobrotu. Ps. i se 180g cukru je to velmi sladké
citren
(upraveno)
9. 12. 2012, 13:50
děkuji za rohlíčký jsou konečně božíííííííííííííííí znám mám je ale toto je k ***přeji **lenka*******
Janulik
(upraveno)
9. 12. 2012, 12:57
Tak jsem včera upekla a opravdu velmi krásně s e plnilo i vyklápělo, bez vymazávání formiček. Dala jsme cukru 200g a podle mě můžete ještě méně Ale jinak moc dobré
koblizecek
(upraveno)
29. 11. 2012, 18:01
Ted me reknete proc nekomu jdou vyklopit a nekomu ne.Recept na dute rohlicky mam od kamaradky a,uz pecu leta.Jednou jdou krasne vyklopit a jindy vubec. Cim to muze byt?Jinak je to velice chutne cukrovi nase nejoblibenejsi.
jitkaad
(upraveno)
29. 11. 2012, 12:58
Tak tohle budu muset ještě jednou udělat, včera jsme je dělali s kokosem a pomalu ani není co máčet v čokoládě, je to vynikající, už mám opsáno v receptech, které budeme dělat každý rok díky
Hanily
(upraveno)
26. 11. 2012, 18:46
tak mi to nedalo a vyzkoušela jsem je..právě je peču, nevím jestli to není brzo, ale jsou tak vynikající že do vánoc stejně nevydrží a sní se, Díky moc za receptík, zařazuji si ho do receptů, Jo a dala jsem 200 g a jsou pořád sladké..takže si myslím že určitě stačí!!!