(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Vaječný koňak
Potřebné ingredience
4 žloutky 20dkg cukru(dávám pískový) vanilkový cukr slazené kondenzované mléko (Salko) převařené a vychlazené mléko(na zředění) rum - dle chuti,-)
Postup přípravy
Tento recept mám od mojí babičky a vaječný koňak dělám už pravidelně několik let na vánoce a obdarovávám jím i rodinu :-)
Utřu žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidám kondenzované mléko, pak rum.
Trošku naředím vychlazeným převařeným mlékem.
To je dávka asi na půl litru až sedmičku.
Plníme do čistých lahví nejlépe přes sítko. Dobře uložené necháme v chladu uležet aspoň týden.
Utřu žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidám kondenzované mléko, pak rum.
Trošku naředím vychlazeným převařeným mlékem.
To je dávka asi na půl litru až sedmičku.
Plníme do čistých lahví nejlépe přes sítko. Dobře uložené necháme v chladu uležet aspoň týden.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé