(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kuře s Moravankou (nebo-li Klausovka)
Potřebné ingredience
Naporcované kuře, 3 různé hořčice, lžice rybízové marmelády (tu někdy nedávám), sůl, pepř, máslo a sklenička Moravanky
Postup přípravy
Kousky kuřete osolíme, opepříme a pak potřeme ze všech stran trochou od každé hořčice a marmeládou. (Většinou dávám plnotučnou, kremžskou a ta třetí je jakákoliv jiná, která nám padne do oka). Položíme do pekáče a polijeme Moravankou. Zaklopíme pekáč a pečeme na 160°. Po půl hodině poklademe na maso plátky másla a necháme ještě půl hodiny dopéct odkryté. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s noky. Všem nám moc chutná, jen podle Míši má jídlo jedinou chybu a to tu, že kůžička není tak křupavá jako při normálním pečení.
Dobrou chuť ! ! !
Ještě vysvětlení proč je v názvu v závorce Klausovka. Rodiče tento recept někde četli nebo slyšeli, jako oblíbený recept paní Livie Klausové. Takže tomu všichni v rodině říkáme Klausovka. :-)
Dobrou chuť ! ! !
Ještě vysvětlení proč je v názvu v závorce Klausovka. Rodiče tento recept někde četli nebo slyšeli, jako oblíbený recept paní Livie Klausové. Takže tomu všichni v rodině říkáme Klausovka. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé