Lahodná domácí MARLENKA
Potřebné ingredience
Líté těsto!! 1 máslo, 3 celá vejce, 3 lžíce medu, 300g cukru, 400g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbony, trochu mléka. Krém : 1/2l mléka, 5 vrchovatých lžic dětské krupičky, 1/2 plechovky salka (nevařit!!),máslo
Postup přípravy
Je to velice jednoduchý recept a vysledek nepopsatelný, dělala jsem na oslavu manželových narozenin a všichni se olizovali až za ušima....
výroba těsta,elektrickým šlehačem to jde super....
3 velké plechy vyložíme peč. papírem a nalejem teplé těsto, rovnoměrně rozetřeme... a dáme péct na 160°
upečené pláty...
krém : v 1/2 l mléka si klasicky připravíme dětskou krupičku(5-6lžic) + 2 lžíce cukru, necháme vychladit, přendáme hustou kaši do misky na šlehání a přišleháme 150g másla a nalejeme 1/2 plechovky salka, vše vymícháme do krému...
vychladlé pláty si dáme na sebe a pěkně zarovnáme, odkrojky si dáme do misky a rozdrobíme...
pláty si dáme každý zvlášť a smícháme si 100g sekaných vlašáku a odkrojky těsta...
pak již potíráme jednotlivé pláty krémem a klademe na sebe...
pláty máme naplněné, kraje i vrch potřeme krémem a důkladně obsypeme směsí vlašáků a drobků z plátů...
hotovo a šup do lednice, je vynikající již následující den....
a můžeme se dát do toho.....je to delikatesa!! Krásně vláčný vydrží i týden,je toho celkem dost, jestli ovšem není hned pryč :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé