(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Adventní věnec
Potřebné ingredience
PERNÍČKY MOJÍ BABIČKY
600g Hladké mouky,
300g Cukru moučka,
2PL Medu,
150g Másla,
2ČL Sody,
3 Celá vejce,
4 ½ ČL Perníkového koření,
2-3 PL Kakaa.
PERNÍKOVÁ POLEVA
150g – 200g Cukru moučka,
1 Bílek,
1PL Citronové polevy,
1ČL Solamylu.
Vše sypké přesývám 3x.
Postup přípravy
Do mísy si odvážím: 600g Hladké mouky +300g Cukru moučka přidám 2ČL Sody + 3 Celá vejce + 4 ½ ČL Perníkového koření+ 3PL Kakaa. V kastrolku si rozehřeji 2PL Medu +150g Másla a nechchám zchladnout. Po té přileji do mísy k ostatním surovinám a vypracuji v těsto. Jde to velmi dobře. S tímto těstem nemám žádný problém.
Pak nechávám těsto odpočinout. Nejlíp do druhého dne, ale postačí i 2 hodinky v lednici.
Po té si část těsta odkrojím a na vále vyvaluji v placku. Ve spod i na vrchu těsta mám roztříhnutý mikroténový sáček. Díky tomu nepoužívám už žádnou další mouku. A těsto je stále stejného charakteru. Pokud dělám perníčky mám je do 4-7 dnů krásně měkké. Mívám je v krabičce na balkoně. Peču na 170°C cca 3-4minutky. V podstatě dokud těsto v troubě nezavoní. Po vyndání z trouby sundám perníčky z plechu a nechám je mírně zchladnout. Po té je potírám směsí z 1 celého vejce a 1 ČL moučkového cukru a zdobím až následující den.
Jak na adventní věneček?
Na těsto jsem položila velky mělký talíř a vykrojila jsem jej podle něho.
Napekla jsem si na ozdobu baněčky, hvězdičky, svíčky.....(to je na každé z vás co uznáte za vhodné na ozdobu).
Po upečení jsem už jen zdobila bílkovou polevou a slepovala k sobě.
Zdobení je na každé z Vás fantazii se meze nekladou a nebo se klidně inspirujte časopisem či někde na netu.
Hodně krásných perníčků či jiných výtvorů. A krásné vánoce. Šárka
Pak nechávám těsto odpočinout. Nejlíp do druhého dne, ale postačí i 2 hodinky v lednici.
Po té si část těsta odkrojím a na vále vyvaluji v placku. Ve spod i na vrchu těsta mám roztříhnutý mikroténový sáček. Díky tomu nepoužívám už žádnou další mouku. A těsto je stále stejného charakteru. Pokud dělám perníčky mám je do 4-7 dnů krásně měkké. Mívám je v krabičce na balkoně. Peču na 170°C cca 3-4minutky. V podstatě dokud těsto v troubě nezavoní. Po vyndání z trouby sundám perníčky z plechu a nechám je mírně zchladnout. Po té je potírám směsí z 1 celého vejce a 1 ČL moučkového cukru a zdobím až následující den.
Jak na adventní věneček?
Na těsto jsem položila velky mělký talíř a vykrojila jsem jej podle něho.
Napekla jsem si na ozdobu baněčky, hvězdičky, svíčky.....(to je na každé z vás co uznáte za vhodné na ozdobu).
Po upečení jsem už jen zdobila bílkovou polevou a slepovala k sobě.
Zdobení je na každé z Vás fantazii se meze nekladou a nebo se klidně inspirujte časopisem či někde na netu.
Hodně krásných perníčků či jiných výtvorů. A krásné vánoce. Šárka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vajnarka
(upraveno)
2. 12. 2011, 18:07
Moc děkuji za receptík....dělala jsem před týdnem perníčky a dnes jsou krásně měkkoučké a chuťově výborné ...
Zdenkafoj
(upraveno)
24. 11. 2010, 19:36
Dnes jsem dělala a je to super těsto nádherně se s ním pracuje i když mi to vypracovala pekárna )) ale vykrajovala jsem už já a jsou chutné ty perníčky děkuji za recept Šárko.Zdenka.
Saraa
(upraveno)
21. 12. 2010, 8:50
@Zdenkafoj
Jsem moc ráda, že jste byla spokojená. Přeji krásné vánoce Šárka.
fojaa
(upraveno)
19. 11. 2009, 22:38
Moc krásný
Saraa
(upraveno)
21. 12. 2010, 8:49
@fojaa
Děkuji krásné vánoce Šárka.
marpla
(upraveno)
20. 11. 2008, 13:40
Je krásnej, letos už ho mám také upečenej jen ho nazdobit, ale tohle je i dobrej nápad nedělat uvnitř další kolečko,bude určitě pevnější
Saraa
(upraveno)
20. 11. 2008, 13:55
@marpla
Martino, tento věneček jsem si dělala sama pro sebe. a uvnitř kolečko jsem si nedělala protože mám malé děti a měla jsem obavu, aby mi vydržel. Takhle je určitě pevnější a vydrží.
Kláří2
(upraveno)
20. 11. 2008, 16:04
@Saraa
Dobrý den. Mohu se zeptat, těsto na tyto perníky - asi nejsou měkké,že???Bude asi pouze na takovéhle zdobné věci.Jinak to máte moc pěkné. Přemýšlím, jaký udělám dětem ve škole adventní kalendář a myslím, že by nebyl špatný. Moc se mi líbí, že máte perníky pěkně tmavé.
Saraa
(upraveno)
20. 11. 2008, 18:04
@Kláří2
Kláro, děkuji za pochvalu. Do těsta přidávám kakao. Teď koukám, že jsem ho tam zapoměla napsat. Hned to napravím. Perníčky jsou po upečení měkké, ale do druhého dne ztvrdnou, ale jakmile jsou v chladu (na balkóně) tak mi změknou nejdéle do 7 dnů.
marpla
(upraveno)
20. 11. 2008, 13:40
Je krásnej, letos už ho mám také upečenej jen ho nazdobit, ale tohle je i dobrej nápad nedělat uvnitř další kolečko,bude určitě pevnější
Gužu
(upraveno)
20. 11. 2008, 13:22
Tento je taky moc hezký. Jste opravdu šikula
Saraa
(upraveno)
20. 11. 2008, 13:27
@Gužu
Kateřino, moc díky za pochvalu.
Venunka
(upraveno)
20. 11. 2008, 12:45
opravdu nádherný
Saraa
(upraveno)
20. 11. 2008, 12:47
@Venunka
Václavo moc děkuji. Ráno jsem ho musela chránit děti mi jej chtěli zbaštit.
akr
(upraveno)
20. 11. 2008, 12:42
nádhera
Saraa
(upraveno)
20. 11. 2008, 12:44
@akr
Děkuji.
lejča
(upraveno)
20. 11. 2008, 12:40
ten je nádherný to je vaše práce?
Saraa
(upraveno)
20. 11. 2008, 12:42
@lejča
Dobrý den Leono, děkuji za pochvalu věnečku. Ano to je má práce.
marcuska74
(upraveno)
20. 11. 2008, 12:39
Saraa
(upraveno)
20. 11. 2008, 12:44
@marcuska74
Děkuji.