(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jablečný štrůdl
Potřebné ingredience
30dkg prosáté hladké mouky,20 dkg Hery nakrájené na lupínky,1 celé vejce,1 lžíce octa,1 skořápka vody,náplň:strouhaná jablka,cukr,skořice,případně rozinky a sekané vlašské ořechy
Postup přípravy
Těsto se uhněte a nechá jednu hodinu v chladu.Pak rozdělíme na 4 díly,každý díl rozválíme,posypeme nastrouhanými jablky,skořicovým cukrem,zabalíme,potřeme rozšlehaným vajíčkem.Dáváme na plech ,který jsme předtím polili studenou vodou(jako když se dělá z listového těsta).Pečeme 5 min.prudce a pak zvolna dopečeme(já tak ještě těch 10 min.,ale možná budete potřebovat péct déle-záleží na troubě).Dělám dva jablečný a dva,do kterých ještě přidávám sekané ořechy-ty mám já raději.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hanys77
(upraveno)
20. 11. 2008, 16:17
tak jsem odzkoušela tento receptík a je vynikající těsto je rychle hotové a perfektně se s ním pracuje. Akorát jsem musela dopékat déle, než 10 min, spíš asi 20. Pořád byly štrúdlíky bledé. A příště dám pečící papír, kapku se mi to přilepilo k plechu a nešlo dolů asi jsem moc pomatlala vajíčkem. a udělala jsem dva na délku plechu. Jeden jsem naplnila klasikou jabkama s rozinkama a druhý makovou náplní (mletý mák, cukr, mléko, trocha povidel). Obojí bylo MŇAM. Těsto křehoučké jako linecké, zase trochu změna proti listovému. Dani díky za receptík, už jej mám opsaný ve svých receptech
ajaapaja
(upraveno)
20. 11. 2008, 18:26
@hanys77
To mám radost,že Vám těsto chutná.Každá trouba peče jinak-raději to tam upravím.Já dělám ty 4,protože má každý z rodiny jako svůj moučník ,který zblajzne jako malinu.Možná i proto je to rychleji upečené ,že jsou závinky menší. Dana
hanys77
(upraveno)
20. 11. 2008, 21:04
@ajaapaja
a jóó, to bude určitě ono, jsem tupoň, že mě to nenapadlo A jestli neva, tak mi prosím tykej, tady si snad už všechny tykáme, tak ať se to neplete a ještě jestli se můžu Dani zeptat, nezkoušela jsi z toho těsta třeba plněné rohlíčky, nebo šátečky? Napadlo mě to proto, že se ten závin hůř krájí, tak že bych vyrobila rovnou jednohubky
ajaapaja
(upraveno)
21. 11. 2008, 17:53
@hanys77
Tak jo,na tykání .Občas z toho peču šátečky s jablečným pyré.Mě se to ale nedrolí. Teď mě napadlo,že by se to těsto dalo využít i na přípravu slaného závinu .Někdy vyzkouším a dám vědět.Tak Hani,zase někdy .Dana