Kapr na pivě
Potřebné ingredience
1 kus kapra
200 g másla
250-500 ml piva (lépe silnější)
na obalení hl.mouka
1 lžíce mleté pariky
dle chuti česnek
dle chuti sůl, pepř
Postup přípravy
Odležené porce kapra (stačí 30 min.) osolit, opepřit dle libosti a po té potřít česnekem.
Takto nachystaného kapra obalujeme ve směsi hl.mouky a červ.ml.papriky. Množstvi červ. pariky opět záleží na Vaší chuti. Na pekáči rozpustit máslo, poté krátce zatáhnout a opéct rybí maso. Nalít dané množství piva. Pekáč nezakrýváme. Nechat pivo vydusit až na štávu. Péct asi 1 hod. (dle teploty trouby).
Jako přílohu podáváme chléb či brambor
Takto nachystaného kapra obalujeme ve směsi hl.mouky a červ.ml.papriky. Množstvi červ. pariky opět záleží na Vaší chuti. Na pekáči rozpustit máslo, poté krátce zatáhnout a opéct rybí maso. Nalít dané množství piva. Pekáč nezakrýváme. Nechat pivo vydusit až na štávu. Péct asi 1 hod. (dle teploty trouby).
Jako přílohu podáváme chléb či brambor
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé