(recept
si oblíbilo 82 návštěvníků)
Budapešťské řízky
Potřebné ingredience
600 g hovězí zadní, sůl, pepř, plnotučná hořčice, strouhanka, 4 ks vejce, cibule, wortčester, trocha oleje na smažení
Postup přípravy
Maso nakrájíme na 4 x 150g, naklepeme(necháme asi 1cm vysoké), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.Postupně rízky namočíme z obou stran v rošlehaných, osolených vajíčkách a na oleji zprutka osmahneme. Poté nazkádáme do pekáčku, posypeme , na kolečka nakrájenou cibuli, zakápneme wortčestrem a zalejeme vodou tak aby byly potopené. Pečeme ve vyhřáté troubě necelou hodinku (dokud nebudou měkoučké). Podáváme s novými brambory nebo s čerstvým chlebem. Nejradši je máme samotné, je to mňamka :-))))))
PŘEJEM DOBROU CHUŤ
PŘEJEM DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kikina07
(upraveno)
7. 11. 2010, 11:33
Super receptík děkuji
teoder36
(upraveno)
30. 9. 2008, 8:35
Včera jsme je měli k obědu,jsou vynikajícííííííí
(piskle)
(upraveno)
1. 12. 2007, 15:21
Prave jsem to soupla do troby a jsem zvedava jake to bude,jdu oloupat brambory a pak napisu
kosice
(upraveno)
23. 9. 2007, 19:37
Zuzanko diky za bezva recept rizky byly naprosto super jeste ted se vsichni olizujem
cicmoši
(upraveno)
21. 8. 2007, 14:16
tož ja to znám ako řízky Esterházy............ každopdáne rada robím, rada jen a sú fakt mňam........
Vlaďosek
(upraveno)
21. 8. 2007, 13:19
Dneska jsme měli k obědu,to byla ňamka ,moc děkuji za inspiraci
Skupi
(upraveno)
6. 7. 2007, 9:26
Dobrý den,mám prosím dotaz,v té troubě se to peče zakryté nebo odkryté,chci to dělat dnes k obědu.Díky
fimfulína
(upraveno)
6. 7. 2007, 15:20
@Skupi
dobrý den.Samozřejmě zakryté
Hanzy
(upraveno)
30. 6. 2007, 9:37
Nikdy bych nevěřila,že i z hovězího můžou být tyhle řízky dobré ale byly naprosto úžasné.
fimfulína
(upraveno)
4. 7. 2007, 21:06
@Hanzy
My,když jsme je zkoušely poprvé,tak sme byly taky zvědaví.A vyplatilo se nám to!!!
klamer
(upraveno)
25. 4. 2007, 20:04
Paní Zuzano, máte naši poklonu, a to mi věřte, že máme mlsné jazýčky! Trošilinku jsem to upravila, obalovala jsem v hrubé mouce (strouhanku ani tvrdé rohlíky jsem doma neměla, syn nemocný, nemůžeme ven) a pro nás dospělé smíchala obyčejnou hořčici s dijonskou. Bylo to výborné, děkujeme za tip!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mlsouni Klára, Jirka, Jurášek a Anetka A musím ještě dodat, studené k večeři - byly snad lepší než teplé k obědu!
fimfulína
(upraveno)
30. 4. 2007, 21:22
@klamer
Jo jo ,my si vždy také šmáknem - je to fakt super - teplé nebo studené. Moc děkuji za poklonu
tislovka
(upraveno)
21. 3. 2007, 14:41
Ahojky, už jste to zkoušela z vepřovýho? Třeba z kýty? Nebo kuřecí? Díky Lenka
fimfulína
(upraveno)
11. 4. 2007, 19:38
@tislovka
Ahoj Lenko. Děláme to jen z hovězího.A je to fakt dobrýýýýý
pidísek
(upraveno)
20. 3. 2007, 16:32
Zuzanko,moc moc chválím .Řízečky jsou výborné .Velice Vás chválím ,moc děkuji za tip Alena
fimfulína
(upraveno)
21. 3. 2007, 12:30
@pidísek
Děkuji Vám za pochvalu, u nás doma jsou číslo jedna jsem ráda že jste si pochutnali
BlankaHec
(upraveno)
14. 3. 2007, 12:44
Tak řízečky jsou moc dobré , byla to zase změna a pořádné zpestření , díky za tip, Blanka
Mlenka
(upraveno)
16. 2. 2007, 12:15
Tak jsme právě doobědvali vaší mňamku,musím uznat,že je opravdu mňaaaam .Díky za inspiraci .Lenka
fimfulína
(upraveno)
17. 2. 2007, 18:59
@Mlenka
Jsem moc ráda,že jste si pochutnaly.Jestli chcete zkusit ještě něco fakt dobrýho,tak mohu doporučit naše -kuře ala kachna.Nezdá se to,ale ta chuť je dokonalá! Zuzka