(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
RYCHLOKVAŠKY
Potřebné ingredience
Asi 2 kg přerostlých okurek nakládaček, 3 paličky česneku, 2 bobkové listy, kuličky nového koření a pepře, 1 lžička hořčičných semínek, 5 hřebíčků, 6 lžic soli, 4 květenství a 3 snítky kopru, několik vinných, višnových, černorybízových, křenových a dubových listů (nemusí být všechny)
Postup přípravy
1. Důkladně omyjte okurky a propíchejte je vidličkou. Česnek rozdělte na stroužky, a ty oloupejte. Dva litry vody svařte s kořením, bobkovým listem a solí. Listy a kopr umyjte a nechte chvíli na čisté kuchyňské utěrce okapat.
2. Okurky ve sklenici střídavě prokládejte koprem, česnekem a listy. Zalijte nálevem a zafixujte prkénkem nebo dřívkem : okurky musí být ponořené. Sklenici převažte utěrkou a nechte pět až sedm dní vykvasit při pokojové teplotě.
2. Okurky ve sklenici střídavě prokládejte koprem, česnekem a listy. Zalijte nálevem a zafixujte prkénkem nebo dřívkem : okurky musí být ponořené. Sklenici převažte utěrkou a nechte pět až sedm dní vykvasit při pokojové teplotě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ajinka24
(upraveno)
1. 7. 2014, 11:29
Prosím, zafixovat prkénkem je??že na to položím prkénko?díky za vysvětlení..chci zkusit...
nahlásit
andol
(upraveno)
22. 2. 2009, 14:53
nahlásit
HLN
(upraveno)
25. 2. 2009, 16:15
@andol
DÍK, ANDREJKO
nahlásit