(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Kefírové řezy
Potřebné ingredience
2 hrnky (250ml) polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 a 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce kakaa, 500ml kefíru, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce. Na potření 2 čokolády na vaření a 2 zakysané smetany
Postup přípravy
Inspiroval mě recept od Pavlínky
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=25126
jen jsem si trošku upravila suroviny a Pavlínka tam nedává vejce, já radši jedno dala, ale příště zkusím bez...No a postup je úplně běžný. Smíchala jsem sypké suroviny, pak vlila tekuté, pořádně promíchala a nalila na plech vymazaný a vysypaný moukou, ale kdo chce, může dát pečicí papír. Mně momentálně chyběl...No a na 175°C jsem buchtu pekla asi 15minut. Na plechu 27x37cm (měřeno vnitřní dno). A po vychladnutí jsem buchtu potřela polevou ( smíchat rozpuštěnou čokoládu - třeba v mikrovlnce, se zakysanou smetanou). Dáno do lednice a druhý den mlsáno. Nadýchaná, chuťově úžasná a vůbec ne suchá buchétka. Tímto Pavlínce děkuji, protože takovouhle nám často pekl náš táta, když jsme byli malí a móóc nám chutnala. Bohužel ale zapomněl recept, takže jsem hledala a zkoušela, a až tenhle je to pravé...
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=25126
jen jsem si trošku upravila suroviny a Pavlínka tam nedává vejce, já radši jedno dala, ale příště zkusím bez...No a postup je úplně běžný. Smíchala jsem sypké suroviny, pak vlila tekuté, pořádně promíchala a nalila na plech vymazaný a vysypaný moukou, ale kdo chce, může dát pečicí papír. Mně momentálně chyběl...No a na 175°C jsem buchtu pekla asi 15minut. Na plechu 27x37cm (měřeno vnitřní dno). A po vychladnutí jsem buchtu potřela polevou ( smíchat rozpuštěnou čokoládu - třeba v mikrovlnce, se zakysanou smetanou). Dáno do lednice a druhý den mlsáno. Nadýchaná, chuťově úžasná a vůbec ne suchá buchétka. Tímto Pavlínce děkuji, protože takovouhle nám často pekl náš táta, když jsme byli malí a móóc nám chutnala. Bohužel ale zapomněl recept, takže jsem hledala a zkoušela, a až tenhle je to pravé...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
11. 2. 2013, 12:50
hanys77
(upraveno)
14. 2. 2013, 23:34
@laskonka333
CokeLady
(upraveno)
10. 2. 2013, 21:09
Děkuji za recept! Pochutnali jsme si, vláčný kakaový moučník Určitě ještě upeču.
hanys77
(upraveno)
11. 2. 2013, 12:15
@CokeLady
Já děkuji za zprávičku a jsem ráda, že chutnal Taky se na něj zrovna chystám. A ještě ho vylepším promazáním marmeládou
CokeLady
(upraveno)
14. 2. 2013, 20:28
@hanys77
Já zase vylepšila nasekanými oříšky a supr
hanys77
(upraveno)
14. 2. 2013, 23:34
@CokeLady
Hmmm, to mohlo být taky dobré
cipkacipka
(upraveno)
25. 4. 2012, 21:49
tu znám.ráda ji dělám a je opravdu vynikající.a největší výhoda je,že jde upéct i když dojdou vejce..zkuste to bez nich.je to úplně stejné
hanys77
(upraveno)
11. 5. 2012, 8:46
@cipkacipka
vyzkoušeno i bez vajec a super
hanys77
(upraveno)
26. 4. 2012, 11:22
@cipkacipka
Určitě vyzkouším i bez vajec, ale nějak mám furt pocit, že tam prostě mají být Ale vím, že je to jen zažitej zvyk. A zrovna se na ni chystám, tož to prubnu bez těch vajíček
usmev
(upraveno)
25. 4. 2012, 20:50
Dnes jsem upekla řezy a jsou vynikající, kypré a vysoké
hanys77
(upraveno)
26. 4. 2012, 11:11
@usmev
Jojo, taky je máme moc rádi Jsem vděčná, že je sem Pavlínka vložila a já mohla "opisovat"
smatanka-mona
(upraveno)
18. 4. 2012, 11:36
Hani,bezvadná
hanys77
(upraveno)
19. 4. 2012, 0:01
@smatanka-mona
Děkuju Moni, mám radost, i když recept jsem taky našla tady na MMB, není můj
Vera N
(upraveno)
16. 11. 2011, 9:52
drew007
(upraveno)
24. 2. 2009, 21:00
dnes jsem pekla vaše Kefírové řezy jsou výborné .Také mi to nedalo přidala jsem 2 vejce po plechu se jen zaprášilo a ta poleva nemá chybu je lepší stou kysanou smetanou
hanys77
(upraveno)
24. 2. 2009, 22:26
@drew007
to jsem ráda, že chutnalo
medva77
(upraveno)
18. 2. 2009, 10:07
Dobrý den,vaše buchta je vynikající,št'avnatá,no prostě se po ní jen zaprášilo,i tchýně si mlaskala
hanys77
(upraveno)
18. 2. 2009, 14:47
@medva77
díky Jaruško, mám radost, že chutnala, takovou dělával náš táta, recept se ztratil a tak jsem dlóóóóuho pátrala, až našla u Pavlínky, takže díky patří spíš jí
kalimera
(upraveno)
17. 11. 2008, 13:48
Haničko, dííky za pochvalu a reklamu . Moc se povedl , je k nakousnutí .