(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
babiččino cukrovíčko
Potřebné ingredience
xxxxxx
Postup přípravy
Žloutkové penízky:
100-120 g moučkového cukru
2 žloutky
tuk na vymazání a hladkou mouku na vysypání plechu
kandované ovoce nebo ořechy na ozdobení
Postup: Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny,Na vymazaný a vysypaný plech klademe lžičkou malé hromádky dál od sebe. Rozdělíme na ně kandované ovoce nebo ořehx a sušíme jako pusinky v předehřáté troubě (100°C) zhruba 10-15 min. Placičky necháme vychladnout a vlažné je odlupujeme nožem z plechu-zespoda musí být úplně suché. Vychladnuté zdobíme čokoládovou bílou polevou.
Masarykovo cukroví:
300gr hl.mouky
170gr lískových oříšků
200 gr másla
100 gr moučkového cukru
1 lžička kakaa
1 vanilkový cukr
moučkový cukr na obalení
Postup: celé oříšky namočíme do studené vody,nejméně na hodinu,pak je necháme oschnout. Z mouky a změklého másla,cukru a kakaa zpracujeme těsto a do něj zapracujeme oříšky. těsto vyválíme do válečku o průměru asi 3 cm a dáme je přes noc odpočinout do lednice. Druhý den z válečku odkrajujeme kolečka asi 1/2 cm široká a pečeme je v mírné troubě.
Pracny z pudinkového prášku
5 vanilkových pudinků
500 gr hl.mouky
200gr cukru
120 gr Hery
lžičku prášku do pečiva
Postup: Z přísad zpracujeme těsto,rozdělíme na dvě polovivy. Do jedné přidáme lžíci kakaa. Plníme do formiček,které vymažeme a vysypeme. Pracny se pečou ve vyhřáté troubě asi na 160°C . teplé vyklápíme. Uložíme do chladu,krásně změknou za pár dní.
Obměna: Nísto pudinkového prášku můžeme použít solamyl ve stejném váhovém poměru.
Čokoládový salám:
200 gr moučkového cukru
40 gr kakaa
2 celá vejce
300 gr dětských piškotů
250 gr ztuženého pokrmového tuku
2 lžíce rumu
Postup: Piškoty rozkrájíme na kostičky,dáme do mísy a pokapeme rumem. Utřeme vejce s cukrem a přidáme kakao. Rozpuštěný,ještě vlažný tuk spojíme s utřeným vejcem,přidáme pokrájené piškoty a vše dobře promícháme. Uděláme šišku jako salám,zabalíme do alobalu a dáme vychladit do ledničky. Ztuhlou hmotu krájíme na kolečka.
100-120 g moučkového cukru
2 žloutky
tuk na vymazání a hladkou mouku na vysypání plechu
kandované ovoce nebo ořechy na ozdobení
Postup: Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny,Na vymazaný a vysypaný plech klademe lžičkou malé hromádky dál od sebe. Rozdělíme na ně kandované ovoce nebo ořehx a sušíme jako pusinky v předehřáté troubě (100°C) zhruba 10-15 min. Placičky necháme vychladnout a vlažné je odlupujeme nožem z plechu-zespoda musí být úplně suché. Vychladnuté zdobíme čokoládovou bílou polevou.
Masarykovo cukroví:
300gr hl.mouky
170gr lískových oříšků
200 gr másla
100 gr moučkového cukru
1 lžička kakaa
1 vanilkový cukr
moučkový cukr na obalení
Postup: celé oříšky namočíme do studené vody,nejméně na hodinu,pak je necháme oschnout. Z mouky a změklého másla,cukru a kakaa zpracujeme těsto a do něj zapracujeme oříšky. těsto vyválíme do válečku o průměru asi 3 cm a dáme je přes noc odpočinout do lednice. Druhý den z válečku odkrajujeme kolečka asi 1/2 cm široká a pečeme je v mírné troubě.
Pracny z pudinkového prášku
5 vanilkových pudinků
500 gr hl.mouky
200gr cukru
120 gr Hery
lžičku prášku do pečiva
Postup: Z přísad zpracujeme těsto,rozdělíme na dvě polovivy. Do jedné přidáme lžíci kakaa. Plníme do formiček,které vymažeme a vysypeme. Pracny se pečou ve vyhřáté troubě asi na 160°C . teplé vyklápíme. Uložíme do chladu,krásně změknou za pár dní.
Obměna: Nísto pudinkového prášku můžeme použít solamyl ve stejném váhovém poměru.
Čokoládový salám:
200 gr moučkového cukru
40 gr kakaa
2 celá vejce
300 gr dětských piškotů
250 gr ztuženého pokrmového tuku
2 lžíce rumu
Postup: Piškoty rozkrájíme na kostičky,dáme do mísy a pokapeme rumem. Utřeme vejce s cukrem a přidáme kakao. Rozpuštěný,ještě vlažný tuk spojíme s utřeným vejcem,přidáme pokrájené piškoty a vše dobře promícháme. Uděláme šišku jako salám,zabalíme do alobalu a dáme vychladit do ledničky. Ztuhlou hmotu krájíme na kolečka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé