(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Smažený rýžový papír
Potřebné ingredience
balíček rýžových papírů, 1 malá cuketka, 40 dkg mletého masa, 1-2 vejce, kadeřavá petrželka, několik jarních cibulek s natí, koření do mletých mas, sůl dle potřeby, strouhanka mouka, vejce a strouhanka na trojobal
Postup přípravy
V míse promícháme maso s vejcem, kořením, strouhanou cuketou, nasekanou petrželkou, cibulkou i natí a zahustíme strouhankou. Směs nesmí být moc tekutá, měla by držet tvar. Rýžový papír připravíme dle návodu na obale - nemáčím ho 2 minuty, tak 30 vteřin většinou stačí. Položíme ho na utěrku, do středu dáme náplň a papír zabalíme jako palačinku. Konce při balení zahnu dovnitř, aby náplň neunikala. Pak hotové rolky obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek. Po usmažení položíme na papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Z tohoto množství náplně je 8 - 10 rolek. Na náplň se dá použít cokoliv, fantazii se meze nekladou.
Rýžový papír jsem koupila v Tescu, na obalu je návod k přípravě
Směsí naplníme rolky a na utěrce zabalíme
Obalit v trojobalu
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé