(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Hrášková polévka s houskou
Potřebné ingredience
40 g hrášku, 5 g cibule, 4O g masa, 15 g mrkve, sůl, 2 plátky housky nebo veky, 15 g oleje
Postup přípravy
Maso nakrájené na menší kousky dáme vařit s cibulí do 200 ml studené osolené vody. Před koncem varu přidáme mrkev a vaříme do měkka. Zvlášť uvaříme do měkka předem namočený hrách ve vodě, ve které jsme jej máčeli. Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou veku nebo housku. Hrách, maso a zeleninu rozmixujeme nebo důkladně prolisujeme, osolíme, je-li třeba rozředíme vodou na 200 ml polévky. Před podáváním vložíme osmaženou housku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé