(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
MŮJ OBLÍBENÝ PERNÍK - je nadýchaný a moooc dobrý :-)
Potřebné ingredience
1/2 kg polohrubé mouky350 gr cukru2 dcl oleje1/2 l mléka2 vejce4 lžíce povidel4 lžíce rumu2-3 lžíce tmavého kakaa2-3 oloupaná jemně nastrouhaná jablíčka1 prášek do perníku1 lžička jedlé sody1 lžíce koření do perníku Kotánišpetka soli
Postup přípravy
Postup přípravy (prostě zkrátka vše smíchat) - já používám robot
Celá vejce vyšlehám a přidám cukr, opět šlehám, přidám olej, potom mléko. Do směsi dám ještě povidla s rumem, kakao, strouhaná jablíčka, prdoperník, sodu, koření a špetku soli. Potom pomalu vmíchám mouku. Směs naleju na plech klasických rozměrů se zvýšeným okrajem, většinou ho vyložím pečícím papírem. Peču ve středu trouby zhruba na 170°C, cca 30 minut (zkusím hotovost špejlí). Nechám vychladnout a potom si udělám polevu ze 100g čokolády na vaření s kouskem másla a vanial moučk. cukru. Naliju na perník a nasypu strouhaný kokos.
Celá vejce vyšlehám a přidám cukr, opět šlehám, přidám olej, potom mléko. Do směsi dám ještě povidla s rumem, kakao, strouhaná jablíčka, prdoperník, sodu, koření a špetku soli. Potom pomalu vmíchám mouku. Směs naleju na plech klasických rozměrů se zvýšeným okrajem, většinou ho vyložím pečícím papírem. Peču ve středu trouby zhruba na 170°C, cca 30 minut (zkusím hotovost špejlí). Nechám vychladnout a potom si udělám polevu ze 100g čokolády na vaření s kouskem másla a vanial moučk. cukru. Naliju na perník a nasypu strouhaný kokos.
takto jsou připraveny všechny suroviny...
vše míchám v robotu....
nalejeme na plech (vymazaný a vysypaný)....
upečeme cca na 170°C horký vzduch do zlatova....
připravíme čokoládu ve vodní lázni...
a posypeme dlem chuti třeba strouhaným kokosem...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé