(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Pařížské kostky podle paní Marcely ID 13589
Potřebné ingredience
recept mám z 11/07:
220 ml na sklenku:
- 3 celá vejce, 1 sklenka cukru, 1/2 sklenky oleje, 2 sklenky pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 skl. vlažného mléka, 2-3 pol. lžíce kakaa (na menší a hlubší plech)
NA KRÉM: 2 šlehačky na šlehání 30% a více, 2 kaštany, 1 Margot
Postup přípravy
Krém se připravuje o den dřív:
šlehačky uvaříme s kaštany, vaříme déle, ne jen provařit (stále míchám metličkou). Vychladlý krém dáme do ledničky do druhého dne.
Druhý den:
Těsto ušleháme šlehačem a pečeme jako piškot. (menší a hlubší plech)
Krém ušleháme šlehačem hned na nejvyšší stupeň, krásně zhoustne. Natřeme na vychladlý piškot a hustě posypeme nastrouhanou Margotkou.
Recept už mám dlouho a buchta (hlavně krém) všem moc chutná.
Piškot dělám většinou podle svého receptu: 5 vajec, 250 g cukru, 250 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, kakao podle sebe a nakonec 100 ml vlažné vody.
Tak zkuste jaký chcete.
šlehačky uvaříme s kaštany, vaříme déle, ne jen provařit (stále míchám metličkou). Vychladlý krém dáme do ledničky do druhého dne.
Druhý den:
Těsto ušleháme šlehačem a pečeme jako piškot. (menší a hlubší plech)
Krém ušleháme šlehačem hned na nejvyšší stupeň, krásně zhoustne. Natřeme na vychladlý piškot a hustě posypeme nastrouhanou Margotkou.
Recept už mám dlouho a buchta (hlavně krém) všem moc chutná.
Piškot dělám většinou podle svého receptu: 5 vajec, 250 g cukru, 250 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, kakao podle sebe a nakonec 100 ml vlažné vody.
Tak zkuste jaký chcete.
detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zdenina
(upraveno)
14. 11. 2008, 10:24