MARTINSKÉ ROHLÍKY - bez kynutí
Potřebné ingredience
50 g droždí, 1/4 l mléka, 2 lžíce pís. cukru, 600 g hl. mouky, 1 prdopeč, 1/2 lžičky soli, 2 dl oleje, 2 vejce
Náplň. maková, tvarohová, .... podle chuti
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme kvásek.
Mouku smícháme s prdopeč, osolíme, přidáme vykynutý kvásek, olej, vejce a vypracujeme vláčné těsto, které nenecháváme kynout.
Těsto rozdělíme na 6 dílů
Každý díl vyválíme a rozkrájíme na 8 dílků. Dáme náplň. My máme nejraději makovou :-)
Od široké strany zabalíme do tvaru rohlíku.
Já peču na papíře ve vyhřáté troubě.
Z této dávky bude 48 ks. (Nebo z těsta udělám 8 dílů = 64 malých rohlíčků)
Když zchladnou obalím je v mouč. cukru smíchaném s vanilkovým.
Ke kafíčku výborné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé