(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Falešná svíčková aneb ptáčci volně létající
Potřebné ingredience
hovězí na plátky , špek , okurky , cibule , mrkev , 1/2 celeru , smetana ke šleh. ,polohr.mouka , plnotuč.hořčice ,
1-5 kos.masoxu , tymián , sůl , pepř , sádlo ,
Postup přípravy
maso naklepeme-osolíme-opepříme , cibule-na kostičky , špek,mrkev,okurky-jak kdo má rád,na proužky nebo na kostičky , celer-nastrouhat najemno
V hrnci rozehřejeme sádlo,přidáme na kostičky pokrájenou cibuli,kterou opečeme do zlatova,přidáme naklepané,osolené a opepřené plátky masa,zprudka opečeme z obou stran,přidáme špek,mrkev,okurky,celer,2-3 lžíce hořčice,zamícháme,trochu podlijeme a dusíme.V průběhu dušení přidáme masoxy.A dusíme za občasného míchání a podlévání.
Když je maso měkké,vyjmeme plátky na talíř,omáčku naředíme do optimálního množství,přivedeme k varu a poté přidáme smetanu ve které jsme rozkvedlali 2 lžíce mouky a necháme přejít
varem. Vypneme a vrátíme maso do omáčky.
Dochutíme solí,tymiánem.Pokud se vám bude zdát omáčka málo kyselá,rozkvedláte ve troše vodě hořčici a přidáte ještě do omáčky.
Dobrou chuť
****ZKUSTE I DALŠÍ MÉ RECEPTY A NEVÁHEJTE A NAPIŠTE JAK TO DOPADLO A JAK VÁM CHUTNALO****
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydiky
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V hrnci rozehřejeme sádlo,přidáme na kostičky pokrájenou cibuli,kterou opečeme do zlatova,přidáme naklepané,osolené a opepřené plátky masa,zprudka opečeme z obou stran,přidáme špek,mrkev,okurky,celer,2-3 lžíce hořčice,zamícháme,trochu podlijeme a dusíme.V průběhu dušení přidáme masoxy.A dusíme za občasného míchání a podlévání.
Když je maso měkké,vyjmeme plátky na talíř,omáčku naředíme do optimálního množství,přivedeme k varu a poté přidáme smetanu ve které jsme rozkvedlali 2 lžíce mouky a necháme přejít
varem. Vypneme a vrátíme maso do omáčky.
Dochutíme solí,tymiánem.Pokud se vám bude zdát omáčka málo kyselá,rozkvedláte ve troše vodě hořčici a přidáte ještě do omáčky.
Dobrou chuť
****ZKUSTE I DALŠÍ MÉ RECEPTY A NEVÁHEJTE A NAPIŠTE JAK TO DOPADLO A JAK VÁM CHUTNALO****
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydikydiky
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jackee
(upraveno)
2. 6. 2017, 13:06
Dělám podobné z hovězích kostek (jsou levnější), ale místo mrkve dávám nasekané uvařené vejce na tvrdo.Pak je to opravdu jak vrabec na způsob ptáčka. :-