(recept
si oblíbilo 225 návštěvníků)
Boženky výborný štrůdl :-)
Potřebné ingredience
půl kila polohrubé mouky,1 bílý jakýkoliv jogurt 150g,1 hera.
Postup přípravy
Z mouky,hery a jogurt zpracujeme těsto.připravíme jablíčka.z těsta rozdělíme na 4 dílky .z jednoho dílku vyválíme ovál nandáme jablíčka s rozinkama,se skořicí a vanilkovým cukrem a zavineme do rolády,potřeme žloutkem a dáme péct.S těstem se moc dobře pracuje a je i dobrej .recept mi dala švagrová Božena:-)
z těsta vyválíme obdelník a nandáme jablíčka... a zavineme do rolády.
z této dávky jsem udělala 4 menší štrůdly:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milarajko
(upraveno)
3. 10. 2018, 10:41
Dělala jsem přesně podle receptu, je výborný , s těstem se dobře pracuje, vyzkouším zdravější verzi se špaldovou moukou.
srneckova
(upraveno)
15. 9. 2017, 13:14
Kulíšek 15
(upraveno)
3. 9. 2017, 18:16
já dělám podobné těsto, ale mám tam něco navíc,nic se nesype a je naprosto famozní 1/2 kg hl. mouky,1 Hera,1 bílý jogurt,1 vejce,1/2 prášku do pečiva,špetka soli.
lidare
(upraveno)
14. 9. 2017, 17:08
@Kulíšek 15
zkusím i tenhle
danca60
(upraveno)
10. 7. 2017, 12:01
Zrovna včera se po něm jen zaprášilo
capice123
(upraveno)
13. 11. 2016, 12:29
Tak jsem asi jediná, komu se nepovedl Těsto super, dobře se s ním pracovalo, po upečení vypadaly štrůdly hezky, ale při krájení a jezení se strašně sypou Tak nevím, v čem jsem udělala chybu...
janageby
(upraveno)
10. 7. 2017, 10:28
@capice123
dobrý den, nechala jsem těsto pro jistotu asi 1 hodinu " odpočinout" , mouka nasákla tuk i jogurt, a štrůdly jsem potřela celým rozšlehaným vajíčkem, ne jen žloutkem,
čučinek
(upraveno)
15. 5. 2016, 21:09
Dobrý večer, na kolik stupňů pečete? Andrea
P.A.V.L.A
(upraveno)
29. 2. 2016, 10:47
novackova
(upraveno)
29. 2. 2016, 10:32
Obchůdek pro radost
(upraveno)
28. 2. 2016, 17:55
Super recept, skvěle se s těstem pracuje, skvěle se vyvaluje, prostě paráda. Díky a doporučuji
Kacer z Prahy
(upraveno)
26. 1. 2014, 13:25
hannah37
(upraveno)
11. 8. 2013, 20:37
Myslíte, že je možné, těsto zmrzit?
Petaz
(upraveno)
20. 10. 2012, 8:31
BEZ HERY? Je prosím možné dělat s máslem? Nemám heru - umělé tuky ráda. Díky, P.
sympatie
(upraveno)
29. 2. 2016, 11:38
@Petaz
Určitě, Hera se dá všuda nahradit máslem, je to i chuťově lepší - a bez palmového oleje!
všudybylka
(upraveno)
29. 7. 2012, 14:16
dobrý den, díky za rychlý recept ,
janina333
(upraveno)
21. 1. 2012, 17:04
Dobrý den chci se zeptat jak to pečete na kolik stup. na maximum?Děkuji za odpověd Jana
ani
(upraveno)
4. 8. 2011, 17:28
Dobrý den, tento recept se u nás už dávno udomácnil Dekuju moc A dnes mi jedna paní poradila vymenit jogurt za zakysanou smetanu, taky výborné vyzkoušejte
mumlina
(upraveno)
14. 2. 2011, 12:19
Zdravím Helenko, tak jsem dělala dle Vašeho receptu,udělala jsem 2 velké nohy a musím říct,ač to ze začátku nevypadalo,že to dopadne,tak to bylo vynikající a můj chlap říkal,že lepší nejedl,dala jsem 2 malé valašské jogurty a super,sice trochu vytekla šťáva v troubě z jablek,ale jinak opravdu super,děkuji za inspiraci
anaba
(upraveno)
10. 1. 2011, 20:28
zítra vyzkouším už se mooc těším
černa hora
(upraveno)
12. 12. 2010, 20:05
lidare
(upraveno)
12. 12. 2010, 17:32
tak jsem si uložila a zkusím
janula33
(upraveno)
12. 12. 2010, 17:29