Český trdelník nebo také kringel
Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, malý hrnek mléka (200 ml), 1/4 kostky droždí, 2 lžíce cukru krystalu, 30 g tuku (máslo napůl s olejem), 1 žloutek, půl kávové lžičky soli, do náplně kousek másla, 1/2 skořicového cukru, hrst mletých vlašských ořechů, asi 1-2 lžíce práškového cukru (záleží, jak kdo má rád sladké)
Postup přípravy
P.S.: zkoušela jsem i tvarohový, makový, jablečný (ale dát raději jen 1 vymačkané nastrouhané jablko), hruškový, rozinkový, s mandlemi,.....
placka před srolováním
podélně rozpůlená jakoby amoleta
obě půlky dávejte přes sebe (můžete i lehce takroutit jako když kroutíte prádlo při ždímání v ruce) a stočte do tvaru věnce
hotovo
....hodně moc oříšků
Velikonoční verze
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé