(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
SEKANÁ Z HLÍVY
Potřebné ingredience
1 kg mleté maso, 0,50 - 0,75 kg hlívy, 2 vejce, sůl, pepř, kmín mletý, majoránka, koření na mleté maso, strouhanka, rohlík, bobkový list, 2 větší cibule, 1 celý česnek, sádlo.
Postup přípravy
Hlívu nakrájíme a podusíme společně s 1 cibulí na sádle, chvíli to trvá hlíva je tužší. Pak ji necháme vychladnout a pomeleme na masovém strojku společně s cibulí a česnekem. Mleté maso ochutíme a přidáme to, co jsme zvyklí dávat do sekané + pomletou hlívu. Vytvoříme šišky a poklademe je na sádlem vymaštěný plech. Já ještě pod ně dávám špejle, aby se zespodu nepřichytly. Rukama namočenýma ve vodě je krásně uhladíme a zapícháme bobkový list a podlejeme vodou. Upečeme při 200°C. Je výborná a hlavně hlíva je moccccinky zdravá a v sekané ji nepoznáte.
Tady je připravená a šup do trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
3. 2. 2017, 14:17
Petulax
(upraveno)
10. 6. 2011, 17:00
Leni, přidala jsem ještě pytlík čerstvého špenátu, orestovaného na pánvičce ... a byla to opravdu dobrota. Díky za recept. "Objevili" jsme pro vaření hlívu teprve nedávno, tak zkouším nové recepty. Tenhle ukládám určitě do oblíbených Petra s rodinkou
andol
(upraveno)
19. 3. 2009, 12:33
JE TO SUPER MŇAMKA HNED SE PO NÍ ZAPRÁŠILO DÍKY
JanaLud
(upraveno)
13. 11. 2008, 10:15
Díky za další receptík z hlívy . Doma hodně používám, do rizota, polévky, atd.
mamina33
(upraveno)
13. 11. 2008, 20:05
@JanaLud
Taky dělávám držkovou polévku z hlívy a ta nemá chybu . Hlívu si pěstujeme na zahrádce a máme ji rádi.
Cassiel
(upraveno)
12. 11. 2008, 22:41
Že tam není poznat, to bych brala jako velkou chybu , ale jinak to vypadá parádně vedle těch dortů, sladkostí a cukroví.
mamina33
(upraveno)
13. 11. 2008, 20:08
@Cassiel
Myslela jsem to tak, že je pomletá a na zkus ji nepoznáte , ale chuťově houbičky poznáte , je to dobrota.