(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Perníčky - druhý den měkké
Potřebné ingredience
80 dkg hladké mouky,
30 dkg moučkového cukru,
4 vejce,
20 dkg tuku (Hera),
1 lžička soli,
1 prášek do perníku,
1/2 perníkového koření - může i nemusí, nebo podle chuti,
9 lžic medu,
Postup přípravy
Vše smíchat, nechat odležet - nejlépe do druhého dne. Vykrajovat širší - né slaboučké tvary. Jakmile začnou kraje hnědnout - vyndat z trouby!!!!!!!! Jinak budou tvrdé. Po vyndání z trouby pomašlujeme rozetřeným vajíčkem. Dá to nádherný lesk.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zolice
(upraveno)
18. 12. 2008, 17:15
Holky a nakolik vyhřejváte troubu? Na 200? A jak začnou okraje hnědnout, tak vyndat?
alis78
(upraveno)
20. 12. 2008, 8:55
@zolice
Já mám troubu na 180, a opravdu jak už na některých začnou hnědnout okraje tak vyndat, ikdyž né na všech. To záleží jak se povedou udělat stejný. Ale né je tam nechat, aby zhnědly - to pak už jsou tvrdý Ale to jde o zvyk - o tu první zkušenost, pak už se ví, kdy je to zrovna ono. Tak přeju dobré pečení.
pavlags
(upraveno)
13. 12. 2008, 9:48
Perníčky jsou výborné, opravdu hned měkké. Já je slepuju povidlama a namáčím v čokoládě, tak jsou ještě lepší. Skvělý recept děkuji.
alis78
(upraveno)
13. 12. 2008, 13:59
@pavlags
Jé tak to mě nenapadlo - to taky zkusím s tou marmeládou. Čokoládu raději ne, to bych jí měla po celým bytě
Richina
(upraveno)
27. 11. 2008, 13:01
Tak tedy nevím kde se stala chyba ,ale dělala jsem perníčky přesně podle receptu,je to už 5 den a jsou jako beton ..Budu doufat,že ještě změknou(i když začínám pochybovat)..Ale jinak chuť výborná
alis78
(upraveno)
28. 11. 2008, 13:59
@Richina
Leni, to teda nevím, zda vám změknou, ale opravdu jsou měkké hned, podle mě, jste je nechala dlouho v troubě. Opravdu, jakmile začnou hnědnout kraje tak je vyndat. Jsou i perníčky, kde je nechávájí déle v troubě aby byly hnědší. A nedělat je moc slabé. Tak třeba se na podruhé povedou. Já dělám, vždy poloviční dávku - ale do 14 dní je pryč. . Já už je dělám 3 rok a vždy jsou měkké
Richina
(upraveno)
28. 11. 2008, 16:13
@alis78
Alčo nevím dělala jsem některé silné,některé slabé a tvrdý jsou všechny a v troubě byli jen do zhnědnutí krajů (přiznávám některé dýl),ale jsou tvrdý No nevadí,dělala jsem je poprvé v životě a rodinka na ně i tak pořád chodí,protože jsou chuťově výborný ..Třeba se příští rok zadaří ..
martanov
(upraveno)
26. 11. 2008, 20:22
Určitě vyzkoušíme. Už se těším
Ketty12
(upraveno)
26. 11. 2008, 19:58
tady někdo píše zda není té mouky málo o proti tomu množství tuku??? Pokud dobře čtu tak mouky má být 80dkg a tuku 20dkg to znamená že je více mouky a né tuku jak se tam dotyčná paní vás ptá, je to tak??? Děkuji za vysvětlení a hezký večer přeji Zdena.
alis78
(upraveno)
28. 11. 2008, 13:28
@Ketty12
jj, je to správně napsané. Jen paní četla 80 g místo dkg. Tak se jí to zdálo málo.
zverimex
(upraveno)
13. 11. 2008, 15:15
omlouvám se, ale nějak jsem špatně koukala, místo 80dkg jsem viděla 80g. ještě jednou omluva. Petra
alis78
(upraveno)
14. 11. 2008, 8:52
@zverimex
jé, tak to potom jo? To by bylo opravdu málo. To je to ospalé počasí . Tak ať se povedou.
zverimex
(upraveno)
11. 11. 2008, 13:15
Ještě jeden dotaz.... není té mouky málo oproti množství tuku???
zverimex
(upraveno)
11. 11. 2008, 13:07
Jsou můžete mi říct, kolik asi jich je z jedné dávky?? Děkuji Petra
alis78
(upraveno)
12. 11. 2008, 10:28
@zverimex
Z půlky této várky je z nich skoro dvě tyhle pixle, co jsou na obráku. Já dělám jen 1/2 várky, neboť z celé je jich opravdu hodně. Ne,ne, má tam být tolik mouky, kolik je psáno. Samozřejmě se tam může přidávat podle potřeby. Těsto je pak opravdu super a lehce se zpracovává. ještě tam můžete přidat 10 dkg vlašských ořechů.
Zdenina
(upraveno)
11. 11. 2008, 10:00
Vypadají pěkně
alis78
(upraveno)
11. 11. 2008, 12:55
@Zdenina
děkujuuuu